Έκτακτη σύσκεψη για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια και την έντονη δυσοσμία στο λιμάνι του Βόλου

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Μαγνησίας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων, λόγω της αποτρόπαιης κατάστασης που επικρατεί στο λιμάνι του Βόλου, όπου πλήθος νεκρών ψαριών έχει συγκεντρωθεί, προκαλώντας έντονη δυσοσμία.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Περιφέρεια σχεδιάζει να προτείνει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου την εγκατάσταση προστατευτικού διχτυού στην έξοδο του χειμάρρου Ξηριά, με στόχο να αποτρέπεται η είσοδος ψαριών γλυκού νερού στον Παγασητικό κόλπο.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως το φαινόμενο, παρότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν είναι κάτι καινούργιο, προκύπτει από τους τεράστιους όγκους νερού που ρέουν καθημερινά από τη λίμνη Κάρλα και τις γύρω περιοχές μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο. Μαζί με τα νερά παρασύρονται και χιλιάδες ψάρια γλυκού νερού, τα οποία πεθαίνουν μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας του λιμένος Βόλου, ωστόσο, η περιφέρεια συνεργάζεται στενά και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν προς καύση. Ακόμη θα γίνει αποκατάσταση των ζημιών του θυροφράγματος και του αντλιοστασίου στην Πέτρα, που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, ώστε τα νερά να επιστρέφουν στον ταμιευτήρα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::