Αβοκάντο: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα

Τα αβοκάντο, εκτός από την υπέροχη γεύση τους, προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία σας. Μάθετε πώς μπορεί να επηρεάσει θετικά τον οργανισμό σας η καθημερινή κατανάλωσή τους.

Ο συγγραφέας best-seller των New York Times και γιατρός Frank Lipman αναφέρει: «Τα αβοκάντο είναι πραγματικά μία από τις πιο ευεργετικές τροφές της φύσης. Συνιστώ στους ανθρώπους να τα καταναλώνουν τακτικά και να τα απολαμβάνουν αρκετές φορές την εβδομάδα». Είτε τα προσθέσετε στα smoothies σας είτε τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια πλούσια σάλτσα γουακαμόλε, οι δυνατότητες που προσφέρει το αβοκάντο στη μαγειρική είναι ανεξάντλητες.

Τα οφέλη:

  • Βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης
  • Καλύτερη πέψη
  • Προστασία από ασθένειες και λοιμώξεις
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου
  • Λαμπερό δέρμα

1. Τα επίπεδα της χοληστερόλης σας βελτιώνονται

Παρά το γεγονός ότι τα αβοκάντο θεωρούνται από ορισμένους μία λιπαρή τροφή, πλούσια σε θερμίδες – το μισό αβοκάντο έχει 113 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους – κυρίως σας εφοδιάζουν με μονοακόρεστο λίπος, το οποίο είναι υγιεινό, όταν καταναλώνεται με μέτρο. Το καλό αυτό λίπος αυξάνει τα επίπεδα της καλής HDL χοληστερόλης, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την κακή LDL χοληστερόλη.

2. Έχετε καλύτερη πέψη

Το μισό αβοκάντο περιέχει περίπου 5 γραμμάρια άπεπτης φυτικής ίνας (εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος). Η διατροφολόγος Megan Ware, RDN, υποστηρίζει ότι το να βάζετε το αβοκάντο στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα και να διατηρήσετε μια υγιή πεπτική διαδικασία. Άλλο ένα πλεονέκτημα αυτού του υψηλού σε φυτικές ίνες, φρούτου, είναι ότι σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για πολύ περισσότερη ώρα. Προσθέτοντας φέτες αβοκάντο στο τοστ σας, το σάντουιτς ή τη σαλάτα σας, θα σας κρατήσει χορτάτους για περίπου 3 ώρες.

3. Σας προστατεύει από τις ασθένειες και τις μολύνσεις

Τα αβοκάντο αποτελούν μια καλή πηγή βιταμίνων Β, γεγονός που βοηθάει στην προστασία απέναντι στις ασθένειες και τις μολύνσεις. Επίσης, τα αβοκάντο περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και E, και φυτικά χημικά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά (όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη) τα αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

4. Θα έχετε καλύτερο ύπνο

Δεν έχουν μόνο τέλεια γεύση, τα αβοκάντο επιπλέον είναι γεμάτα με μαγνήσιο (19,5 mg ανά μισό αβοκάντο), το οποίο οι ειδικοί θεωρούν ως ένα θρεπτικό στοιχείο που καταπολεμάει το άγχος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Απλά σιγουρευτείτε ότι έχετε πλύνει πολύ σχολαστικά το αβοκάντο, πριν το φάτε.

5. Θα αποκτήσετε λάμψη στο δέρμα

Λαμπερό δέρμα, φωτεινά μάτια και γυαλιστερά μαλλιά, αποτελούν μερικά από τα πρόσθετα πλεονεκτήματα που δίνετε στον εαυτό σας, καταναλώνοντας αυτή τη φανταστική υπερτροφή, που είναι το αβοκάντο. Η λάμψη αυτή οφείλεται στις λιποδιαλυτικές βιταμίνες και τα μονοακόρεστα λίπη που περιέχουν. Την ώρα που αυτά τα πλεονεκτήματα δημιουργούνται από την κατανάλωση του αβοκάντο, όσο κι αν δεν το πιστεύετε, μπορεί να σας ωφελήσει ακόμα κι αν το χρησιμοποιήσετε τοπικά, σύμφωνα με το Medical News Today.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::