Αγνοείτε την ανάγκη για τουαλέτα; Το λάθος που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου προκύπτει από τη δημιουργία κακοήθων πολυπόδων στην εσωτερική επένδυση του παχέος εντέρου, εξαιτίας της συσσώρευσης μη φυσιολογικών κυτταρικών αναπτύξεων. Σύμφωνα με την οργάνωση Fight Colorectal Cancer, εκτιμάται ότι 1 στους 20 ανθρώπους με μέσο κίνδυνο θα αναπτύξει αυτή τη νόσο στη διάρκεια της ζωής του.

Εκτός από τα γονίδια, που μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο, και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ζάχαρης, επεξεργασμένων τροφίμων και κόκκινου κρέατος αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου. Επιπλέον, το κάπνισμα, η έλλειψη βιταμίνης D και η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή είναι παράγοντες που συμβάλλουν στον κίνδυνο.

Επίσης, μερικές έρευνες δείχνουν ότι οι συνήθειες του εντέρου μπορούν να επηρεάσουν την υγεία, όπως η τακτική και ολοκληρωμένη κένωση. Αν και οι ανάγκες της τουαλέτας δεν είναι πάντα βολικές, η συχνή καταστολή της επιθυμίας να αδειάσετε το έντερό σας μπορεί να κάνει την επένδυση του παχέος εντέρου πιο ευάλωτη σε φλεγμονές, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με ειδικούς από το Carolina Digestive Health Associates.

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Εκτός από τη φλεγμονή, η τακτική αγνόηση της έκκλησης της φύσης μπορεί τελικά να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν πιέζουμε τους μύες του ορθού μας για να μην εκκρίνονται τα κόπρανα από το σώμα, δεν έχουν που να πάνε παρά μόνο πίσω στο παχύ έντερο. Καθώς το σώμα απορροφά ξανά το νερό από τα κόπρανα, τα κάνει σκληρά και στεγνά, κάνοντας την αφόδευση πιο δύσκολη.

Τα ευρήματα της έρευνας του 2012 που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Γαστρεντερολογίας (ACG) έδειξαν ότι τα άτομα με χρόνια δυσκοιλιότητα ήταν 1,78 φορές πιο επιρρεπή να αναπτύξουν καρκίνο παχέος εντέρου σε σύγκριση με άτομα χωρίς δυσκοιλιότητα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::