Από την παραλία στον…γυναικολόγο

Είναι γνωστό ότι καμία εποχή του χρόνου δεν είναι ανασταλτική για τα ζευγάρια που θέλουν να προγραμματίσουν την έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Ωστόσο, η περίοδος των διακοπών συνήθως ενισχύει τη λίμπιντο των ζευγαριών, με αποτέλεσμα να αναμένονται περισσότερες εγκυμοσύνες κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ή λίγο αργότερα.

«Πράγματι, κατά την διάρκεια των διακοπών, τα ζευγάρια έρχονται πιο κοντά και αφοσιώνονται περισσότερο ο ένας στον άλλο, υπό την προϋπόθεση ότι η σχέση τους είναι καλή και χωρίς εντάσεις, αν και κάποιες φορές οι εντάσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως αφροδισιακό», εξηγεί ο Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σκαρτάδος. «Αυτό συνήθως αποτυπώνεται στην αύξηση των νέων υποψήφιων γονέων, όπως φαίνεται και από την άνοδο των πωλήσεων των τεστ εγκυμοσύνης».

Φυσικά, η χαλάρωση και το συναισθηματικό δέσιμο που συνοδεύουν την καλοκαιρινή περίοδο δεν μπορούν να αγνοήσουν τα αρνητικά αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης, την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και την γενικότερη ακρίβεια στην αγορά. Αυτοί οι παράγοντες αναπόφευκτα επηρεάζουν τη διάθεση των ζευγαριών και προκαλούν προβληματισμό.

«Είμαι όμως σίγουρος», υπογραμμίζει ο κ. Σκαρτάδος, «πως αυτές οι δυσκολίες θα υπέκυψαν μπροστά στο γαλανό της πατρίδας μας, τον ήλιο του καλοκαιριού και τις μοναδικές παραλίες που διαθέτει η χώρα μας, και ο έρωτας θα έδωσε το δικό του στίγμα και τη δική του ομορφιά, με φόντο την ελπίδα, που έτσι κι αλλιώς αποτελεί το μόνιμο καταφύγιο όλων μας για μια πιο φωτεινή επόμενη μέρα».

Δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί όμως, πως η εγκυμοσύνη εκτός από τον χαρμόσυνο χαρακτήρα που έχει για κάθε ζευγάρι, απαιτεί και φροντίδα, που παίρνει ‘’σάρκα και οστά’’ από την λεπτομερή, εμπεριστατωμένη και συνεχή παρακολούθηση της εγκύου από τον γυναικολόγο της.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::