Αυτή είναι η γενιά με την χειρότερη ψυχική υγεία

Όλες οι γενιές έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα πολλές φορές “μαλώνουν” προκειμένου να βρουν ποιος έχει περάσει χειρότερα. Μια ομάδα ερευνητών και ψυχολόγων από την Αυστραλία αποφάσισε να το ψάξει με επιστημονικό τρόπο και να δώσει μία πειστική απάντηση.

Σύμφωνα με την National Academy of Sciences, «οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1990, έχουν την χειρότερη ψυχική υγεία, από οποιαδήποτε άλλη γενιά». Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ διαπίστωσαν ότι υπάρχει σταδιακή και αισθητή επιδείνωση της ψυχικής ευημερίας κάθε γενιάς από τη δεκαετία του 1950 και μετά. Από το κακό στο χειρότερο, δηλαδή.

«Μεγάλο μέρος της προσοχής μέχρι σήμερα έχει επικεντρωθεί στη φθίνουσα ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων της σχολικής ηλικίας, όπου αναμένουμε ότι η ψυχική τους υγεία θα βελτιωθεί τελικά καθώς θα εισέρχονται στην ενήλικη ζωή. Όμως, η μελέτη αυτή δείχνει ότι το μοτίβο αυτό αλλάζει και ότι δεν είναι μόνο τα παιδιά για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας.

«Τα στοιχεία μας δεν δείχνουν μόνο μια συνεχή μείωση της ψυχικής υγείας των σημερινών νέων, αλλά φαίνεται ότι επηρεάζονται και οι μεγαλύτερες γενιές που σήμερα οδεύουν προς τα 40 και 50 τους χρόνια. Δεν βλέπουμε την ανάκαμψη από τη νεαρή ενηλικίωση που είδαν οι προηγούμενες γενιές καθώς γερνούσαν», συμπλήρωσε ο Ρίτσαρντ Μόρις.

Με λίγα λόγια η επόμενη γενιά ενδεχομένως να συναντήσει τα δικά της προβλήματα. Και ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::