Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποσπάται η προσοχή μας

Δεν είναι λίγες οι φορές που… δεν μπορούμε να “μαζέψουμε” το μυαλό μας. Οι ειδικοί έχουν την εξήγηση γι’ αυτή τη διάσπαση της προσχής μας, αλλά και τη λύση.

Με τις ειδοποιήσεις του κινητού να χτυπούν συνεχώς και να μας αποσπούν από τις δουλειές μας -ακόμα κι από τη διασκέδασή μας- δεν είναι καθόλου παράλογο η σκέψη μας να αποσπάται και η ικανότητα συγκέντρωσης να μειώνεται. Θα το έχετε ίσως νιώσει, καθώς πλέον μέχρι και η παρακολούθηση μιας ταινίας χωρίς να κοιτάξουμε το κινητό μας ούτε μια φορά αποτελεί άθλο.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Irvine διαπίστωσε ότι το 2003, η μέση διάρκεια της προσοχής ήταν δύο λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Το 2012, αυτό μειώθηκε στα 75 δευτερόλεπτα και τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στα 45 δευτερόλεπτα.

Ο όρος «popcorn brain» σχετίζεται με αυτή τη διάσπαση προσοχής και περιγράφει αυτήν ακριβώς την κίνηση του μυαλού και την μεταπήδηση της προσοχής από το ένα πράγμα στο άλλο, όπως οι συνεχείς κινήσεις των κόκκων ποπ κορν μέσα σε μια σακούλα, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για να το ετοιμάσουμε. Δεν είναι όμως καινούριος όρος, καθώς το 2011 επινοήθηκε από τον ερευνητή David Levy.

Ευθύνονται μόνο τα κοινωνικά δίκτυα; 

Μοιραστείτε την ανάρτηση::