Βρέθηκε το μυστικό της αθανασίας λένε οι επιστήμονες

Η Maria Branyas είναι μια μεξικανικής καταγωγής γιαγιά που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι 117 ετών και δεν έχει αρρωστήσει ποτέ από κάποια σοβαρή ασθένεια. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι μια ελαφρά μείωση της ακοής.

Ερευνητές πήραν δείγματα DNA από την υπεραιωνόβια σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν νέα μυστικά σχετικά με τις ασθένειες και την ηλικία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επέκταση του προσδόκιμου ζωής της ανθρωπότητας. Οι συμβουλές της “υπερ-γιαγιάς” σχετίζονται με την αποφυγή τοξικών ανθρώπων και την κατανάλωση φυσικού γιαουρτιού. Αυτά, λέει, πως “θα μας κάνουν να ζήσουμε πάνω από τα 100”.

Η μελέτη θα αναλύσει έξι δισεκατομμύρια τμήματα του DNA της γυναίκας και, ειδικότερα, θα επικεντρωθεί σε 200 γονίδια που σχετίζονται άμεσα με τη γήρανση. Στη συνέχεια θα συγκριθούν με εκείνα της 79χρονης κόρης της.

Το DNA της θα μελετηθεί από επιστήμονες

“Είναι προφανές ότι υπάρχει μια γενετική συνιστώσα, διότι υπάρχουν αρκετά μέλη της οικογένειάς της που είναι άνω των 90 ετών”, εξήγησε ο Ισπανός ερευνητής Manel Esteller, ο τελευταίος που επισκέφθηκε τη Maria και ειδικός σε θέματα γενετικής. “Έχει εντελώς διαυγές μυαλό. Θυμάται με εντυπωσιακή σαφήνεια γεγονότα από τότε που ήταν μόλις τεσσάρων ετών και δεν πάσχει από καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία είναι συνηθισμένα στους ηλικιωμένους. Το μόνο που έχει είναι προβλήματα κινητικότητας και ακοής”, λέει ο Esteller.

“Πάντα έτρωγα λίγο, αλλά έτρωγα τα πάντα, και ποτέ δεν ακολούθησα κάποια συγκεκριμένη δίαιτα”, είπε η 117χρονη, η οποία έχει γεννηθεί στις 4 Μαρτίου του 1907.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::