Γιατί οι κάτοικοι των πόλεων δυσκολεύονται να μεταβολίσουν τις φυτικές ίνες

Η διατροφή μας επηρεάζει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο το πεπτικό μας σύστημα αφομοιώνει τις τροφές και φυσικά την σκληρή φυτική ύλη.

Παρόλο που τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν βασικό μέρος της ανθρώπινης διατροφής, οι επιστήμονες μόλις αρχίζουν να κατανοούν πώς το σώμα μας διασπά την πιο άφθονη οργανική ένωση στη γη. Πρόκειται για την κυτταρίνη, το σκληρό υλικό που καλύπτει τα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει άγνωστα μικρόβια που κρύβονται στο ανθρώπινο έντερο και είναι ικανά να διασπούν την κυτταρίνη.

Για δεκαετίες, θεωρήθηκε ότι η κυτταρίνη δεν μπορούσε να διασπαστεί από το ανθρώπινο σώμα, όπως θα μπορούσε να γίνει στα έντερα των αγελάδων, των αλόγων, των προβάτων ή άλλων θηλαστικών. Μόνο το 2003 οι επιστήμονες ανακάλυψαν βακτήρια του ανθρώπινου εντέρου που θα μπορούσαν τελικά να αφομοιώσουν αυτές τις ίνες.

Η πρόσφατη μελέτη βασίστηκε στα γονίδια του ίδιου βακτηρίου για να αναζητήσει άλλα παρόμοια. Η εξαντλητική ανάλυση χρησιμοποίησε δείγματα κοπράνων για να ελέγξει το μικροβίωμα του εντέρου ανθρώπων από διαφορετικές εποχές και περιοχές. Τα ευρήματα δείχνουν ότι έχουμε περισσότερα κοινά με τα ζώα της φάρμας από ό,τι πιστεύαμε κάποτε.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::