Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι βάζουν τη γιόγκα στη ζωή τους

Ολοένα και περισσότερους οπαδούς φαίνεται πως κερδίζει η γιόγκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρκεί να σημειωθεί πως 1 στους 6 ενήλικες στις ΗΠΑ ασχολήθηκε τον τελευταίο χρόνο με τη γιόγκα.

Οι Αμερικανοί στρέφονται όλο και περισσότερο σε εναλλακτικές ή συμπληρωματικές προσεγγίσεις βελτίωσης της υγείας τους, με τη μεγαλύτερη αύξηση να αφορά την πρακτική της γιόγκα, σημείωσαν οι ερευνητές Nazik Elgaddal και Julie Weeks από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής της Υγείας (NCHS), το οποίο αποτελεί τμήμα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Η νέα τους έκθεση βασίζεται σε δεδομένα του 2022 που προέρχονται από Εθνική Έρευνα Συνεντεύξεων Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η γιόγκα παραμένει πιο δημοφιλής μεταξύ των γυναικών (23,3% αναφέρουν χρήση κατά το παρελθόν έτος) από ό,τι στους άνδρες (10,3%).

Είναι επίσης πιο δημοφιλής στους νέους ηλικίας 18 έως 44 ετών, με το 21,3% αυτής της ηλικιακής ομάδας να δηλώνει ότι κάνει γιόγκα, σε σχέση με τους μεσήλικες (14,1%) ή τους ηλικιωμένους 65 ετών και άνω (8%).

Οι εύποροι είναι επίσης πιο πιθανό να ασχοληθούν με τη γιόγκα από τους λιγότερο εύπορους. Συνολικά, το 23% των ατόμων στο υψηλότερο εισοδηματικό κλιμάκιο της έρευνας, δήλωσαν ότι κάνουν γιόγκα έναντι 10,4% των ατόμων με χαμηλότερα εισοδήματα.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους οι Αμερικανοί ασχολούνται με την πανάρχαια ινδική πρακτική, περίπου το 80% των ασκούμενων ανέφεραν τα οφέλη της στην «αποκατάσταση της συνολικής υγείας». Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα για τους ανθρώπους ηλικίας 45 έως 64 ετών.

Ο διαλογισμός γίνεται συχνά σε συνδυασμό με τη γιόγκα: Λίγο πάνω από το 57% όλων των ασκούμενων δήλωσαν ότι διαλογίζονται ως μέρος της πρακτικής της γιόγκα. Τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα ήταν πιο πιθανό να κάνουν διαλογισμό και γιόγκα μαζί, σε σύγκριση με τους πιο εύπορους ανθρώπους, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Η ανακούφιση από τον πόνο ήταν ένας ακόμη λόγος που πολλοί έκαναν γιόγκα: Περίπου το 29% δήλωσαν ότι ασχολήθηκαν με τη γιόγκα για να βοηθηθούν στη «θεραπεία ή τη διαχείριση του πόνου».

Τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα που ασχολούνταν με τη γιόγκα, ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ότι χρησιμοποιούσαν την πρακτική για να ανακουφιστούν από τον πόνο σε σύγκριση με τα άτομα με υψηλότερο εισόδημα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::