Εντονη διαμαρτυρία και από τον ΙΣΑ για την απόφαση Πετραλιά σχετικά με την είσπραξη του Clawback

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, σχετικά με την είσπραξη του clawback του 2021 από τον ΕΟΠΥΥ σε 120 δόσεις, καθώς και για την πληρωμή των τριών μηνών (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2023) σε 9 δόσεις.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ότι αυτή η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα την παρακράτηση άνω του 50% των μηνιαίων εισοδημάτων από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ σε συνδυασμό με την παρακράτηση φόρου, το συνολικό ποσοστό θα φτάσει το 70%. Αυτό το μέτρο οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω του άδικου μέτρου του clawback.

Ο ΙΣΑ καλεί τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας να ανακαλέσει την αιφνιδιαστική του απόφαση και ζητά την αύξηση χρηματοδότησης για τη διαγνωστικές εξετάσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι το claw back πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι άδικο φορές πρακτικό μέτρο που απειλεί τη βιωσιμότητα των φορέων της ΠΦΥ

Μοιραστείτε την ανάρτηση::