Ζει 40 χρόνια με ξένη καρδιά!

Ένας 57χρονος σήμερα Ολλανδός έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, αφού ζει με μεταμοσχευμένη καρδιά 40 χρόνια! Ο Bert Janssen διαγνώστηκε με μυοκαρδιοπάθεια σε ηλικία 17 ετών και υποβλήθηκε στην επέμβαση το 1984, μετά την ενηλικίωσή του. Αυτή τη στιγμή είναι ο μακροβιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ζει με μεταμοσχευμένη καρδιά, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έχοντας συμπληρώσει 40 σχεδόν χρόνια από την επέμβαση στο Νοσοκομείο Harefield στο Uxbridge, βορειοδυτικό Λονδίνο, στις 6 Ιουνίου 1984.

Σε ηλικία 17 ετών και έχοντας παρουσιάσει συμπτώματα που προσιδίαζαν σε γρίπη, ο Janssen οδηγείται στο νοσοκομείο όπως διαγιγνώκσεται με μυοκαρδιοπάθεια. Την εποχή εκείνη, οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς δεν ήταν ακόμα δυνατές στην Ολλανδία. Ο καρδιολόγος του αξιοποιεί τις διασυνδέσεις του με το νοσοκομείο Harefield και τον φέρνει σε επαφή με τον πρωτοπόρο στον τομέα καθηγητή Sir Magdi Yacoub. Ο Δρ Yacoub πραγματοποίησε την επέμβαση έναν χρόνο αργότερα, οπότε ο ασθενής είχε ενηλικιωθεί.

Χρόνια μετά, ο Janssen θυμάται «όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μόλις μια εβδομάδα αφότου έφτασα στο Harefield, βρέθηκαν δύο μοσχεύματα καρδιάς, έπειτα από ένα σοβαρό αυτοκινητικό ατύχημα στο Λονδίνο». «Υπήρξε συμβατότητα με το ένα μόσχευμα και έγινε η μεταμόσχευση» αναφέρει, συμπληρώνοντας πως μπόρεσε σχετικά γρήγορα να επιστρέψει στην καθημερινότητα και σε μια καλής ποιότητας ζωή.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::