Η γηραιότερη εν ζωή Αμερικανίδα αποκαλύπτει τα 3 μυστικά της

Είναι ακριβώς 114 ετών και 217 ημερών! Αυτή τη στιγμή είναι η γηραιότερη εν ζωή Αμερικανίδα. Το όνομά της Elizabeth Francis.

Η ίδια αποδίδει τη μακροζωία της στο Θεό, αλλά η οικογένειά της πιστεύει ότι οι επιλογές που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής της έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Αυτές περιλαμβάνουν το να μην καπνίζει, να μαγειρεύει το φαγητό της μόνη της και να διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένειά της.

Το 1909, όταν ο William Taft έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ διαδεχόμενος τον Theodore Roosevelt, οι γυναίκες δεν είχαν ακόμα δικαίωμα ψήφου. Τότε γεννήθηκε και η Elizabeth Francis, η οποία σήμερα είναι η γηραιότερη εν ζωή Αμερικανίδα. Κληρονόμησε τον τίτλο από την Edie Ceccarelli, η οποία πέθανε σε ηλικία 116 ετών και 17 ημερών, από άγνωστη αιτία, πριν λίγες ημέρες.

Η Francis, 114 ετών και 217 ημερών σήμερα, γεννήθηκε στη Λουιζιάνα αλλά μετακόμισε στο Τέξας το 1920Από το 1999 ζει με την 94χρονη κόρη τηςDorothy Williams, αν και οι φροντιστές την επισκέπτονται καθημερινά. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι το 2017, σε ηλικία 108 ετών, ανέφερε η Washington Post, και ήταν κατάκοιτη όταν της πήραν συνέντευξη, τον Αύγουστο.

Η Francis έχει επίσης κάποια προβλήματα μνήμης, αλλά είναι διανοητικά σε εγρήγορση και αναγνωρίζει την οικογένειά της, δήλωσε η Williams στο Today. Όταν ερευνητές από το LongeviQuest, μια οργάνωση που επαληθεύει τις ηλικίες των υπεραιωνόβιων, την επισκέφθηκαν στα 114ά της γενέθλια τον Ιούλιο, μπόρεσε να συζητήσει μαζί τους για τέσσερις ώρες.

Η Francis αποδίδει τη μακροζωία της στον Θεό. «Δεν έχω κάποιο μυστικό. Είναι η ευλογία του Κυρίου. Απλά ευχαριστώ τον Θεό που είμαι εδώ», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η οικογένειά της πιστεύει ότι ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής της συνέβαλαν στο να ζήσει τόσο πολύ.

Μακροζωία: Η μυστική συνταγή της 114χρονης Frances

Η Frances, που έζησε μέχρι τα 114 της χρόνια, αποτελεί παράδειγμα μακροζωίας και υγείας. Η εγγονή της, Ethel Harrison, αποκάλυψε τις συνήθειες που πιθανόν συνέβαλαν στην μακροζωία της.

  • Υγιεινή διατροφή και άσκηση
  • Υγιείς σχέσεις και κοινωνική ζωή
  • Ενεργός τρόπος ζωής

Υγιεινή διατροφή και άσκηση:

  • Η Frances φρόντιζε πάντα την υγεία τηςπερπατώντας τακτικά μέχρι τα 90 της και αποφεύγοντας εντελώς το κάπνισμα και το αλκοόλ.
  • Μαγείρευε πάντα χρησιμοποιώντας τα λαχανικά που καλλιεργούσε στον κήπο της, όπως λαχανίδες, ινδική μουστάρδα, καρότα και μπάμιες. Σύμφωνα με την Harrison, η Frances δεν είχε αγγίξει ποτέ της fast food.

Οι διατροφολόγοι συστήνουν συνήθως η διατροφή μας να βασίζεται σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφών και λιγότερων επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να προσθέσει ακόμη και μια δεκαετία στη ζωή ενός ατόμου.

Σχέσεις και κοινωνική ζωή:

  • Η Frances αφιέρωνε πολύ χρόνο στην οικογένειά της. Η Harrison την επισκεπτόταν σχεδόν κάθε μέρα, και όπως είπε «κάνουμε πάντα πράγματα μαζί ως οικογένεια».
  • Έρευνες δείχνουν ότι οι ισχυρές σχέσεις και η κοινωνικοποίηση συνδέονται με την μακροζωία και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ενεργός τρόπος ζωής:

  • Η Frances εργαζόταν σκληρά για να στηρίξει την οικογένειά της και παρέμεινε δραστήρια ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση. «Ήταν σκληρά εργαζόμενη. Αυτό είναι που θυμάμαι περισσότερο γι’ αυτήν. Ακόμη και όταν συνταξιοδοτήθηκε, συνέχισε να εργάζεται στο σπίτι», δήλωσε η Harrison.
  • Ερευνητές ανέφεραν ότι η εργασία ήταν κοινό χαρακτηριστικό στους υπεραιωνόβιους που συνάντησαν, ενώ μελέτη του 2016 έδειξε ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου.

Ο τρόπος ζωής της 114χροννης Frances αποτελεί έμπνευση για όλους μας προκειμένου να φροντίζουμε την υγεία μας, να διατηρούμε ισχυρές οικογενειακές σχέσεις και να παραμένουμε δραστήριοι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::