Η επικεφαλής γενετικών ερευνών του Χάρβαρντ είναι Ελληνίδα!

Μια 40χρονη Ελληνίδα από τη Στυλίδα, η Ελευθερία Παλκοπούλου, είναι η επικεφαλής γενετικών ερευνών στο Harvard University και “ξαναγράφει” το γενεαλογικό δέντρο του ελέφαντα!

Πιο συγκεκριμένα, η παλαιογενετίστρια, από τις Ράχες Φθιώτιδας, είναι επικεφαλής διεθνούς ερευνητικής ομάδας από διάφορες χώρες (Η.Π.Α., Ρωσία, Καναδά, Σουηδία), που «διάβασε» το πλήρες γονιδίωμα του τριχωτού μαμούθ.

Η Ελευθερία Παλκοπούλου γεννήθηκε το 1984 και αποφοίτησε το 2006 από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία, ενώ πήρε το διδακτορικό της στη Συστηματική Ζωολογία από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.

Η έρευνά της διεξήχθη στο Σουηδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με έμφαση στην παλαιογενετική, δηλαδή στην αξιοποίηση των εργαλείων της γενετικής για την καλύτερη μελέτη των ευρημάτων της παλαιοντολογίας, ιδίως όσον αφορά τα μαμούθ.

Από τον Μάιο του 2022, μετακινήθηκε στις ΗΠΑ ως μεταδιδακτορική συνεργάτης στο εργαστήριο του πρωτοπόρου γενετιστή David Reich, στο Τμήμα Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Η Δρ Παλκοπούλου όπως αναφέρει το greekreporter, σε συνέντευξη που έδωσε , τόνισε το πόσο της λείπει η οικογένειά της και ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα. “Αλλά χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να ζω σε άλλες χώρες και μου αρέσει πραγματικά το είδος της έρευνας που κάνω”, κατέληξε.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::