Η μάχη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας με την παχυσαρκία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη μίλησε για τη μάχη της με την παχυσαρκία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν κατά διαστήματα είχε ξεπεράσει τα 100 κιλά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως η μάχη της με την παχυσαρκία ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια και όπως δήλωσε: “από παιδί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα παραπάνω κιλά, κάποια στιγμή στη νεαρή μου ενήλικη ζωή ξεπέρασα τα 100 κιλά και από εκεί και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο μόνη μου, οπότε το προσπάθησα να χάσω βάρος γιατί χρησιμοποιούσα αυτές τις δίαιτες, ξέρετε που είναι για όλους την εποχή που ήμουν εγώ νέα ήταν οι χημικού τύπου δίαιτες στη μόδαΠροσπάθησα μια – δυο φορές με αυτές, δεν τα κατάφερα. Και τα κατάφερα πραγματικά όταν βρήκα έναν άνθρωπο έναν διατροφολόγο ο οποίος μπορούσε να με κατευθύνει σωστά, με βάση τις δικές μου διατροφικές επιλογές να μπορέσω να μην στερηθώ και το γλυκό”.

Σε μια προσωπική εξομολόγηση, αποκαλύπτει πως πήρε την απόφαση να χάσει βάρος.

Συνέχισε λέγοντας: “η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι εύκολο χρειάζεσαι βοήθεια υποστήριξη και κυρίως τη δυνατότητα την οικονομική. Πιστεύω αν και εγώ είχα τη δυνατότητα να την έχω δωρεάν θα το είχα κάνει νωρίτερα στη ζωή μου, είναι κάτι το οποίο δεν είναι φθηνό“.

Μετά το πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας που έχει υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας θα ξεκινήσει και το αντίστοιχο πρόγραμμα για ενήλικες, με δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες και την υποστήριξη ψυχολόγων, διατροφολόγων και όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες.

Σύμφωνα με έρευνες στη χώρα μας υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι το 63% των ενηλίκων, ενώ παγκοσμίως ένας στους έξι ενήλικες και ένα στα 11 παιδιά αντιμετωπίζουν την παχυσαρκία.

Επίσης η κ. Αγαπηδάκη τόνισε ότι: “Θα δείτε αναλυτικά όταν έρθει η ώρα τη δράση που περιλαμβάνει και το πως συνδυάζει το φαρμακευτικό μέσο με όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την άσκηση, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να κινούμαστε, να μπει η χώρα μας σε κίνηση, τα παιδιά μας και όχι απλώς να εστιάζουμε στο κομμάτι της διατροφής γιατί αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο βασικό έχει να κάνει με τη φυσική δραστηριότητα”.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::