Θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν την γήρανση του δέρματος

Θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι τα τρία όπλα που έχουμε για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τη φθορά του χρόνου.

Αυτά είναι μερικά από τα θρεπτικά συστατικά και οι τροφές στις οποίες μπορείτε να τα αναζητήσετε.

Βιταμίνη C

Πρόκειται για την πιο διάσημη βιταμίνη… σε βαθμό που πολλές φορές λαμβάνουμε πολλή περισσότερη από όση έχει ανάγκη το σώμα μας. Η αντιοξειδωτική της δράση είναι πολύ καλά μελετημένη, όπως και τα οφέλη που έχει για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Τη βρίσκουμε πρακτικά σε όλα τα φρούτα και λαχανικά, οπότε δεν χρειάζεται να τρώτε κάθε μέρα εσπεριδοειδή ή πιπεριές για να καλύψετε τις ανάγκες σας (εκτός κι αν σας αρέσουν τα πορτοκάλια και οι πιπεριές).

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Τις βρίσκουμε σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία τροφίμων και όλες τους είναι συχνά συστατικά σε προϊόντα ομορφιάς. Εντός του οργανισμού, όμως, το να λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες από αυτές τις βιταμίνες σημαίνει ότι πολλές διεργασίες του μεταβολισμού μας θα συντελούνται σωστά, με αποτέλεσμα να παίρνουν σειρά και οι διεργασίες που έχουν να κάνουν με την αναδόμηση του δέρματος.

Χαλκός

Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο που έχουμε ανάγκη να λαμβάνουμε από τη διατροφή μας σε μικρές ποσότητες, αλλά είναι αρκετές για να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα να δουλεύει σωστά και τον οργανισμό μας να συνθέτει νέα ερυθρά αιμοσφαίρια. Στα θέματα που αφορούν την επιδερμίδα μας, ο χαλκός βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και προλαμβάνει την χαλάρωση του δέρματος. Επίσης, βοηθά να ʺγεμίσουνʺ με φυσικό τρόπο οι ρυτίδες.

Πολυφαινόλες

Πρόκειται για αντιοξειδωτικά με ισχυρή δράση, που τα βρίσκουμε στο πράσινο τσάι. Χρησιμοποιώντας προϊόντα που τις περιέχουν τοπικά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους κύκλους κάτω από τα μάτια, αλλά χρειαζόμαστε να τις λαμβάνουμε και εντός του οργανισμού, ώστε να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον βλάβες στην επιδερμίδα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::