Λιναρόσπορος: Ο σπόρος που ομορφαίνει το δέρμα, ρίχνει την χοληστερόλη, μειώνει τα επίπεδα άγχους και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα

Πρόκειται για έναν μικροσκοπικό σπόρο που μπορεί να προστεθεί σε πολλές συνταγές και να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας. Έχει χρυσαφί ή καφέ χρώμα και είναι πλούσιος σε θρεπτικά στοιχεία. Ας ανακαλύψουμε περισσότερα για αυτόν τον πολύτιμο σπόρο και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να τον εντάξετε στη διατροφή σας.

Τι είναι ο λιναρόσπορος;
Ο λιναρόσπορος είναι ο σπόρος του φυτού λινάρι. Αυτοί οι σπόροι είναι εξαιρετικά μικροί και θυμίζουν σε μέγεθος και σχήμα τους σπόρους του σουσαμιού, ενώ το χρώμα τους ποικίλλει από χρυσαφί έως καφέ. Το λινάρι καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, όχι μόνο για τους σπόρους και το λάδι του αλλά και για τις ίνες του. Μάλιστα, τα λινά υφάσματα που φοράμε προέρχονται από τους ινώδεις μίσχους του φυτού.

Οφέλη του λιναρόσπορου για την υγεία
Ο λιναρόσπορος περιέχει πολλά ευεργετικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, λιγνάνες, αντιοξειδωτικά, καθώς και βιταμίνες και μέταλλα, όπως θειαμίνη και μαγνήσιο. Επιπλέον, αποτελεί μια από τις λίγες φυτικές πηγές των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ένα σημαντικό θρεπτικό στοιχείο που βρίσκεται επίσης στα ιχθυέλαια. Αυτά τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Ο λιναρόσπορος είναι ακόμη πολύτιμος για το δέρμα. Είναι πλούσιος σε σελήνιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεΐνη. Το σελήνιο και η πρωτεΐνη κρατούν μακριά τις ρυτίδες, η βιταμίνη Ε ενισχύει την υγρασία του δέρματος και το μαγνήσιο ρυθμίζει τα επίπεδα άγχους. Τα υγιεινά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στο λινάρι είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της ακμής και των δερματικών προβλημάτων, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::