Μήπως αντί για λίπος χάνεις μυϊκή μάζα;

Πόση χαρά νιώθει κανείς όταν μετά από ένα μεγάλο διάστημα άσκησης ανεβαίνει στη ζυγαριά και βλέπει να κατεβαίνει θεαματικά! Ωστόσο, αν μαζί μ’ αυτή τη χαρά νιώθουμε και κουρασμένοι οι ειδικοί λένε ότι ίσως δεν χάνεις λίπος αλλά μυϊκή μάζα.

Νιώθεις πιο εξαντλημένος

Είναι εκείνες οι μέρες που πηγαίνεις στο γυμναστήριο και νιώθεις πως δεν μπορείς να ολοκληρώσεις την άσκηση. Οι επαναλήψεις βγαίνουν δυσκολότερα και δεν μπορείς να τα καταφέρεις ακόμη και όταν μειώνεις τα κιλά. Οι ασκήσεις γενικά φαίνονται δυσκολότερες και αναγκάζεσαι να τα παρατήσεις. Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν κάνεις δουλειά.

Δεν τα βγάζεις πέρα σε καθημερινές δραστηριότητες

Δεν είναι μόνο το ότι δεν αντέχεις στο γυμναστήριο. Όταν δεν τρέφεσαι καλά το αποτέλεσμα δεν βγαίνει μόνο στις ασκήσεις αλλά και στα πράγματα που κάνεις καθημερινά. Νιώθεις οπότε γενικά σαν να έχεις τρέξει 100αρι και δεν έχεις ενέργεια για τίποτα. Τι προσέχεις; Την διατροφή σου.

Κολλάς στο ίδιο ποσοστό λίπους

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια. Χάνεις κιλά, αλλά το ποσοστό λίπους στο σώμα σου παραμένει ίδιο. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι χάνεις μύες και το σώμα σου δεν πρόκειται να διαμορφωθεί από τις ασκήσεις που κάνεις.

Χάνεις κιλά πολύ γρήγορα

Μπορεί να χαίρεσαι να βλέπεις τα κιλά να πέφτουν, αλλά το πιο πιθανό είναι πως χάνεις μυϊκή μάζα – εκτός και αν έχει υποχωρήσει πολύ και το ποσοστό λίπους σου. Το σωστό είναι να χάνεις λίπος και όχι με γοργό ρυθμό αλλά σταθερό. Έτσι ξέρεις ότι λειτουργεί σωστά και ο μεταβολισμός σου. Το να χάσεις σωστά τα κιλά είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο αλλά κυρίως σωστή διατροφή. Και φυσικά παρακολούθηση στο ποσοστό λίπους σου.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::