Με Η1Ν1 επέστρεψε από το Νταβός ο Πρωθυπουργός

Με γρίπη Η1Ν1 επέστρεψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί αύριο το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε με Η1Ν1 και έχει υψηλό πυρετό αν και εμβολιασμένος κατά της γρίπης. Ως εκ τούτου, είπε ο κ. Τσιόδρας, δεν ξέρω αν η κατάσταση της υγείας του θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για αύριο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Αν δεν γίνει αύριο, θα γίνει μεθαύριο, παραμεθαύριο» είπε για το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσιόδρας.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδρίαζε το απόγευμα της Τρίτης και πέραν της συζήτησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην ατζέντα βρίσκεται και άλλη μια μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτή της ενοποίησης Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων από το υπουργείο Δικαιοσύνης που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα περάσει με fast track διαδικασίες και εκτός του γάμου αυτού καθ’ αυτού θα περιλαμβάνει μια σειρά διατάξεων για την αναγνώριση γάμων που έχουν τελεστεί και παιδιών που έχουν αποκτηθεί/υιοθετηθεί στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα γίνονται προσαρμογές ισότητας και στην εργατική νομοθεσία π.χ. γονικές άδειες.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::