Νέα εγκύκλιος με σημαντικές αλλαγές στις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η ομάδα του Κάπα3, του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, επιστρέφει στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της με μια νέα τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αρ. 30644/04.06.2024, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, πραγματοποιούνται αλλαγές στο άρθρο 6, που φέρει τον τίτλο «Ειδικότερα θέματα υλοποίησης της δράσης δημόσιας υγείας “Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου» (Β’ 3173).

Οι κυριότερες αλλαγές περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Για τη διενέργεια ενδοσκοπικής πολυποδεκτομής από τον γαστρεντερολόγο/ενδοσκόπο, το ποσό ανέρχεται πλέον σε πενήντα (50,00) ευρώ ανά δικαιούχο, ανεξαρτήτως του αριθμού των αφαιρούμενων πολυπόδων ενώ σύμφωνα με την προηγούμενη Υπουργική απόφαση το ποσό ήταν δέκα (10,00) ευρώ ανά δικαιούχο.
  • Για τη διενέργεια βιοψίας το ποσό ανέρχεται σε τριάντα (30,00) ευρώ ανά δείγμα βιοψίας με ανώτατο αριθμό ληφθέντων δειγμάτων τα πέντε (5) δείγματα ανά δικαιούχο. Με βάση την προηγούμενη απόφαση, το ίδιο ποσό ήταν στα τριάντα (30,00) ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού ληφθέντων δειγμάτων.
  • Για τους ωφελούμενους για τους οποίους έχουν εκδοθεί για συγκεκριμένες φάσεις της δράσης σχετικά παραπεμπτικά, αλλά δεν έχουν εκτελεστεί έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, τα παραπεμπτικά αυτά ακυρώνονται και εκδίδονται νέα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::