Οι εξετάσεις που θα δώσουν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων

Στα θρανία θα καθίσουν τον επόμενο μήνα όπως όλα δείχνουν οι υποψήφιοι για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να υποβληθούν σε ένα 2ωρο τεστ, μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία που θα έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των νέων διοικήσεων των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η γραπτή εξέταση που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, στην οποία θα λάβουν μέρος όσοι έχουν κάνει αίτηση για διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των νοσοκομείων, θα διερευνήσει τον συλλογισμό, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα απόκρισης στις απαιτήσεις θέσεων ευθύνης.

Οι ασκήσεις χωρίζονται σε τρεις θεματικές και τα πρότυπα των τεστ αποδεικνύουν ότι ο πήχυς έχει ανέβει πολύ υψηλά. Μάλιστα, η διαδικασία της γραπτής ηλεκτρονικής εξέτασης βρίσκει αντίθετους αρκετούς σημερινούς διοικητές που διεκδικούν ξανά τη θέση τους, καθώς θεωρούν ότι έχουν αποδείξει τις ικανότητες στο «τιμόνι» μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Και για αυτό, όπως λένε, θα ήθελαν να είχε γίνει ήδη αξιολόγηση στους υπάρχοντες διοικητές, ενώ εναντιώνονται στην αξία που δίνεται στο τεστ δεξιοτήτων.

Από την πρόσφατη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ σχετικά με τις εξετάσεις που θα δώσουν οι διοικητές, γίνεται σαφές ότι οι υποψήφιοι θα χρειαστούν προετοιμασία, βοήθεια και διάβασμα πριν απαντήσουν στις ερωτήσεις – πρόκληση.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στον Ταύρο και θα υποβληθούν σε τεστ σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τις παρακάτω τρεις ενότητες δοκιμασιών: Παραγωγικός Συλλογισμός, Επαγωγικός Συλλογισμός και Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::