Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αγκαλιάς στα παιδιά

Όλοι νιώθουμε όμορφα όταν διαπιστώνουμε πως μας αγαπάνε. Αυτή η αγάπη συνήθως εκφράζεται με μεγάλες, σφιχτές αγκαλιές. Αυτού του είδους η σωματική επαφή έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία και κυρίως των παιδιών.

Το χάδι μας:

Δημιουργεί περαιτέρω σύνδεση

Τα χάδια ενισχύουν το δεσμό γονέα-παιδιού και μας επιτρέπουν να συνδεθούμε με τα παιδιά μας ψυχικά. Με το χάδι μας εκφράζουμε την αγάπη μας για εκείνα, χωρίς καν να χρειάζεται να πούμε λέξη.

Μαθαίνει στο παιδί να δέχεται μα και να προσφέρει στοργή

Πώς μπορεί ένα παιδί να είναι στοργικό εάν πρώτα δε λάβει στοργή;

Η αγκαλιά μας είναι αυτό που επηρεάζει θετικά την ικανότητα του παιδιού μας να σχετίζεται με τους ανθρώπους γύρω του.

Βελτιώνει την επικοινωνία

Μέσω της σωματικής επαφής σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το παιδί σας, να το καθησυχάσετε, να του δείξετε ότι το αγαπάτε και ότι είστε εκεί γι’ αυτό.

Τα μωρά που λαμβάνουν συχνά χάδια είναι πιο εύκολο να ανοιχτούν στους συνανθρώπους τους μεγαλώνοντας και είναι πιο πιθανό να έχουν την ικανότητα να τους παρηγορούν, επιδεικνύοντας συμπόνια και ενσυναίσθηση.

Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση μέσα από τα χάδια μας αφού νιώθουν πως αναγνωρίζονται και εκτιμώνται.

Μειώνει το στρες

Αποδεδειγμένα, τα παιδιά που δέχονται στοργή εκδηλώνουν λιγότερο άγχος.

Από νεογνά ακόμη, αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό και με πολύ λιγότερο στρες όταν τα χαϊδεύουμε, εν αντιθέσει με τα μωρά που δεν λαμβάνουν χάδια και αγκαλιές τόσο συχνά.

Προκαλεί θετικά συναισθήματα

Ένα παιδί που αγαπιέται και λαμβάνει στοργή, πέραν του ότι νιώθει ευχαρίστηση, γίνεται κατά κανόνα και ένας στοργικός ενήλικας, ικανός να εκφράσει θετικά συναισθήματα στους γονείς του και στους γύρω του.

Παράγει ωκυτοκίνη

Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη της ηρεμίας, της γαλήνης, της αγάπης. Τα χάδια μας και οι αγκαλιές μας αυξάνουν αυτή την ορμόνη με αποτέλεσμα μια όμορφη αίσθηση χαλάρωσης και συνολικής ευεξίας.

Βελτιώνει τον ύπνο

Η αγκαλιά, το χάδι και το φιλί μας, βοηθούν τα παιδιά να κοιμούνται καλύτερα.

Είτε το παιδί σας αποκοιμιέται αμέσως, είτε δυσκολεύεται, το χάδι σας του προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία ενώ είναι ικανό να τερματίσει ακόμη και τυχόν πονοκεφάλους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::