Το 54% των Ελλήνων ανησυχεί για τον καρκίνο, ωστόσο 9 στους 10 δεν κάνουν κάτι για να περιορίσουν τους παράγοντες κινδύνου.
Στο εξωτερικό, οι πολίτες θεωρούν το παθητικό κάπνισμα ως τρίτο παράγοντα κινδύνου (50%), ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση (30%). Το ποσοστό επίσης που υποβάλλεται σε προληπτικές εξετάσεις παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, παρά το ότι το αίσθημα φοβίας παραμένει.
Στην Ελλάδα, οι νέοι είναι περισσότερο ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι, και σε διεθνές επίπεδο καλύτερη ενημέρωση και γνώση για τον καρκίνο έχουν οι άνθρωποι με υψηλό εισόδημα και μορφωτικό επίπεδο. Έξι στους 100 Έλληνες έχουν επιβιώσει από κάποια μορφή καρκίνου και ένας στους 100 πάσχει από τη νόσο.
Το κοινό της ελληνικής και της διεθνούς έρευνας, είναι πως οι πολίτες ζητούν από τις αρχές καλύτερες υπηρεσίες υγείας, εύκολη πρόσβαση σε αυτές, βοήθεια για την έρευνα και μείωση του κόστους θεραπείας και αποκατάστασης από τον καρκίνο. «Ο καρκίνος είναι η νούμερο ένα μη μεταδιδόμενη ασθένεια και έχει ταχύτατα αυξανόμενο κόστος. Οι θεραπείες πρέπει να είναι για όλους και αν οι κυβερνήσεις δεν αντιδράσουν, τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν» τονίζεται από την Εταιρεία.