Οι νέοι επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών: Σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Τα άτομα που θα αναλάβουν την ηγεσία των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας έχουν επιλεγεί και σήμερα θα παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι επτά “εκλεκτές και εκλεκτοί” του Υπουργείου Υγείας για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Επιτροπή θα κληθεί να εκφράσει γνώμη, μετά την ακρόαση των υποψηφίων που προτείνονται από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την καταλληλότητά τους για τον διορισμό στις θέσεις των Διοικητών των ΥΠΕ.

Τα πρόσωπα που επιλέχθησαν

Από τα 7 ατομα που επιλέχθησαν μια μόλις γυναίκα, η Όλγα Μπαλαούρα, Δ/τρια του ογκολογικού νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” είναι η μόνη γυναίκα, η οποία όμως τίθεται επικεφαλής της 1ης ΥΠΕ, Αττικής, που περιλαμβάνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ αυτών και τον Ευαγγελισμό, που έχει χαρακτηριστεί “ναυαρχίδα” του ΕΣΥ.

Στη 2η ΥΠΕ, Πειραιώς και Αιγαίου, παραμένει ο Χρήστος Ροϊλός, αλλά και ο Φώτης Σερέτης στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλία και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στη λίστα παραμένουν ακόμη δύο διοικητές ΥΠΕ, οι οποίοι όμως αντήλλαξαν θέσεις. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσαλικάκη, ο οποίος από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης αναλαμβάνει το τιμονι της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας. Αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης “μετακομίζει”στην 4η ΥΠΕ από την 3η.

Νέα πρόσωπα οι Ηλ. Θεοδωρόπουλος, Ν. Παπαβασιλείου.

Οι 7 ΔΥΠΕΑΡΧΕΣ

• 1ης ΥΠΕ, Όλγα Μπαλαούρα

• 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός

• 3ης ΥΠΕ, Δημήτριος Τσαλικάκης

• 4ης Υπε, Παναγιώτης Μπογιατζίδης

• 5ης ΥΠΕ, Φώτιος Σερέτης

• 6ης ΥΠΕ, Ηλίας Θεοδωρόπουλος

• 7ης ΥΠΕ, Νεκτάριος Παπαβασιλείου

Υποδιοικητές και διοικητές νοσοκομείων

Εκκρεμείς παραμένουν, όμως, οι διορισμοί των υποδιοικητών, δύο σε κάθε ΥΠΕ, αλλά και των νέων διοικήσεων των νοσοκομείων.

Σε εξέλιξη φέρεται να είναι η διαδικασία για την επιλογή των τελικών εξάδων υποψηφίων για κάθε υγειονομική περιφέρεια, ενώ μετά την επιλογή τους από τον Υπουργό Υγείας σειρά θα πάρουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, καθώς στη διαδικασία επιλογής τους παραυρίσκεται και η/ο διοικήτρια/της της αντίστοιχης ΥΠΕ.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::