Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί τους ασφαλισμένους για νέες απάτες μέσω μηνυμάτων στους ασφαλισμένους

Μετά την τελευταία ενημέρωση τον περασμένο Οκτώβριο ο ΕΟΠΥΥ επανέρχεται και προειδοποιεί εκ νέου τους ασφαλισμένους για μηνύματα που έρχονται στα κινητά των ασφαλισμένων και σκοπό έχουν την εξαπάτησή τους.

Τα εν λόγω μηνύματα μπορεί να ζητούν προσωπικούς κωδικούς, όπως οι κωδικοί taxisnet και για αυτό ο ΕΟΠΥΥ εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει:

«Σε συνέχεια της από 09/10/2023 σχετικής Ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ ενημερώνουμε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/

H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων και κυρίως οικονομικών, είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index. 

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για απενεργοποίηση της πλαστής ιστοσελίδας.

Ωστόσο εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στους ασφαλισμένους μας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά:

  • εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων,
  • υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος
μέσω του Φ.Α.Υ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::