Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή για φάρμακο που ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές σχετικά με προϊόν που χορηγείται για την ανακούφιση από τους πόνους των αρθρώσεων.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

“Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος ‘Hondrofrost’, τo οποίo διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φλεγμονών στις αρθρώσεις κλπ.

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

To ‘Hondrofrost’, διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως:

https://greece.hondrofrost-gel.site,  https://gr.hondrofrost.euwww.metrogreece.gr,  www.ypyp-fit.gr κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα ‘Hondrofrost’’, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ”.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::