Ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση ανάρτηση των σημειωμάτων clawback για το 2023

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω επιστολής προς τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, απαιτεί την άμεση ανάρτηση των σημειωμάτων clawback για το έτος 2023, προκειμένου οι ιατροί να μπορέσουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

«Ο ΙΣΑ δέχεται για άλλη μια χρονιά διαμαρτυρίες από εκατοντάδες ιατρούς, τόσο της Αθήνας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της μη ανάρτησης των σημειωμάτων clawback για το έτος 2023. Ειδικά φέτος, η καθυστέρηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, μόλις είκοσι ημέρες πριν από την προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων, και δεν υπάρχει ακόμη καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα τελικά ποσά του clawback για το 2023», αναφέρει στην επιστολή του ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος της χώρας.

Ο ΙΣΑ καταλήγει τονίζοντας: «Οι αρμόδιοι φορείς της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ πάροχοι ΠΦΥ έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό στραγγαλισμό από το “προσωρινό” μέτρο του clawback, που ισχύει από το 2011. Αναγκάζονται να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις την τελευταία στιγμή και να φορολογούνται για ανύπαρκτα και ανείσπρακτα εισοδήματα.

Σύλλογος μας προασπιζόμενος τα συμφέροντα των ιατρών μελών μας απαιτεί την άμεση ανάρτηση των σημειωμάτων claw back έτους 2023 προκειμένου να ενημερωθούν οι ιατροί και περαιτέρω οι φοροτεχνικοί τους έτσι ώστε να μπορέσουν να υποβληθούν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του σχετικού έτους έγκαιρα και έγκυρα. Αναμένουμε άμεσα τις σχετικές σας ενέργειες».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::