Ο τρομακτικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κρατάτε το φτέρνισμα σας

Βρετανοί γιατροί ανέφεραν ένα περιστατικό που αντιμετώπισαν αυτόν τον μήνα, όταν ένας άνδρας γύρω στα 30 υπέστη σοβαρό τραυματισμό στην τραχεία, επειδή κράτησε κλειστά τη μύτη και το στόμα του κατά τη διάρκεια ενός φτερνίσματος. Αν έχετε τη συνήθεια να καταπιέζετε το φτέρνισμά σας, διαβάστε προσεκτικά.

Αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό τέτοιου είδους τραυματισμού. Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας χρειάστηκε νοσηλεία για κάποιο διάστημα, ευτυχώς ανάρρωσε γρήγορα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας είχε ιστορικό αλλεργιών. Καθώς οδηγούσε μια μέρα, ένιωσε να έρχεται ένα φτέρνισμα και αποφάσισε να κλείσει τη μύτη και για να το καταπνίξει. Αμέσως μετά, άρχισε να νιώθει έντονο πόνο στον αυχένα, που τον οδήγησε στο κοντινό τμήμα επειγόντων περιστατικών. Μόλις έφτασε στα επείγοντα, ο άνδρας βρέθηκε να έχει οίδημα και δυσκαμψία στο λαιμό και οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν αξονική τομογραφία και μαγνητική τομογραφία.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι υπέστη  διάτρηση της τραχείας, δηλαδή, μια τρύπα στην τραχεία του. Αυτός ο τύπος τραυματισμού προκαλείται συνήθως από σωματικό τραύμα ή ατυχήματα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης ή διασωλήνωσης. Από όσο γνωρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, αυτή είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση φτερνίσματος που προκάλεσε αυτόν τον τραυματισμό. Το ατυχές αυτό φτέρνισμα του άνδρα περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα στο BMJ Case Reports.

Πιο σοβαρές περιπτώσεις διάτρησης της τραχείας μπορεί να κόψουν την παροχή αέρα στους ανθρώπους και να απαιτήσουν επείγουσα χειρουργική επέμβαση για θεραπεία. Ωστόσο,  επειδή ο άντρας φαινόταν να είναι καλά κατά τα άλλα, οι γιατροί ακολούθησαν μια πιο συντηρητική προσέγγιση.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::