Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου: Άφαντα 5 παιδάκια που φιλοξενούνταν με εισαγγελική εντολή

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος αποκάλυψε πως έχουν εξαφανιστεί 5 παιδιά, τα οποία είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου με εισαγγελική εντολή, βάσει της οποίας η επιμέλειά τους είχε αφαιρεθεί από τους γονείς τους.

Ο κ. Γιαννάκος διευκρίνισε πως τα παιδιά φιλοξενούνταν στην Παιδιατρική κλινική. Προηγουμένως, διέμεναν σε μία ισόγεια κατοικία στην Πάτρα, όπου φέρονται να ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

“Η εισαγγελική εντολή εκδόθηκε στις 30 Απριλίου. Στα παιδιά γίνονται εξετάσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον. Η εισαγγελική εντολή είναι να μην τα δουν καθόλου τα παιδιά οι γονείς τους”, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει, η φιλοξενία τους στο νοσοκομείο ήταν προσωρινή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

Φέρονται, όμως, να ξέφυγαν από την προσοχή των εθελοντών και το έσκασαν από το νοσοκομείο. Οι Αρχές κάνουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::