Πόσο να περπατήσετε για να χάσετε τα επιπλέον κιλά του Πάσχα

Οι διακοπές του Πάσχα που με τόση ανυπομονησία περιμέναμε όλοι, πέρασαν. Και άφησαν πίσω τους… σημάδια. Οβελίας, μαγειρίτσα, τσουρέκια, κουλούρια, αυγά!! Τι να φάτε και πόσο πρέπει να περπατήσετε από δω και πέρα για να τα κάψετε.

Άσκηση

Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του μεταβολισμού σας και την καύση περισσότερων θερμίδων καθημερινά, ώστε να κάνετε καλό στο οργανισμό σας βελτιώνοντας την φυσική σας κατάσταση.

Το κρίσιμο είναι να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα και ταυτόχρονα να κάψετε λίπος και να χάσετε κιλά.

Η πρόσληψη των επιπλέον θερμίδων δεν θα αποτελέσει απειλή για τη σιλουέτα σας, αρκεί να τις κάψετε γρήγορα.
Υπολογίστε πως τα σοκολατένια αυγά περιέχουν 600-800 θερμίδες το καθένα (που ισοδυναμεί με 1 ώρα άσκησης υψηλής έντασης).

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε το βάδισμα, ως άσκηση για την απώλεια κιλών, θα καταφέρετε με μέση ταχύτητα βαδίσματος τα 6,4 χιλιόμετρα ανά ώρα, να κάψετε περίπου 400 θερμίδες σε μία ώρα.

Ακόμη, όμως, και το χαμηλότερης έντασης βάδισμα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες.

Με 5 χιλιόμετρα περπάτημα την ημέρα μπορείτε να κάψετε επιπλέον 300 θερμίδες.

Μπορείτε μάλιστα να υπολογίσετε τις αποστάσεις με βήματα χρησιμοποιώντας το smartwatch σας.

Υπολογίστε πως για να χάσετε μισό κιλό ανά εβδομάδα, θα πρέπει να κάνετε καθημερινά 10.000 βήματα ή αλλιώς, 8 χιλιόμετρα περπάτημα την ημέρα.

Διατροφή

Η εβδομάδα μετά την Δευτέρα του Πάσχα, είναι ιδανική για να ξεκινήσετε παράλληλα και υγιεινή διατροφή, ώστε να επανέλθετε σε ένα φυσιολογικό βάρος.

Ακολουθούν τέσσερα απλά βήματα για να κάψετε τις πασχαλινές θερμίδες.

1. Πίνετε πολύ νερό

Το νερό είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την απώλεια βάρους, γιατί αποτελεί ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης και μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να μεταβολίσει το λίπος.

2. Ξεχάστε τα αναψυκτικά

Οι υγρές τροφές δεν θα ξεγελάσουν την πείνα σας, όπως οι στερεές, και γι’ αυτό αν λαχταράτε να καταναλώσετε κάτι γλυκό, είναι προτιμότερο να φάτε κάτι υγιεινό με χαμηλές θερμίδες.

Τα αναψυκτικά δεν είναι τίποτε περισσότερο από κενές θερμίδες.

3. Αυξήστε (λίγο) την πρόσληψη πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη ενισχύει τη μυική σας μάζα και αποτελεί διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Απλώς να καταναλώνετε πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά, όπως γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ροφήματα σόγιας με χαμηλά λιπαρά, στήθος γαλοπούλας ή τυρί κότατζ.

4. Καταναλώστε τροφές με λίγες θερμίδες

Η διατροφή χαμηλών λιπαρών είναι ένα ιδανικό διατροφικό πρόγραμμα για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, ειδικά μετά από μια περίοδο υπερκατανάλωσης λιπαρών τροφών.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::