Πότε και γιατί πρέπει να κάνουμε απολέπιση σώματος;

Το δέρμα μας, μέχρι την ηλικία των 20, ανανεώνεται περίπου κάθε 30 ημέρες – ρυθμός που επιβραδύνεται όσο μεγαλώνουμε. Η επιβράδυνση αυτή, έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας, και μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της όψης της επιδερμίδας!
Και, ενώ για τους παραπάνω λόγους πολύ συχνά εντάσσουμε την απολέπιση στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας, δε δίνουμε την ίδια έμφαση στο σώμα!
Ξέρατε ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, και χρειάζεται συνεχώς φροντίδα, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και να μας προστατεύει από τις «επιθέσεις» του εξωτερικού μας περιβάλλοντος;

Γιατί είναι απαραίτητη η απολέπιση σώματος

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η τακτική απολέπιση του δέρματος είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας, την αποφυγή της «θαμπής» και «τραχιάς» όψης – αλλά και της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας! Ποια είναι όμως τα οφέλη που μας προσφέρει στην πράξη;
Η απολέπιση διατηρεί το δέρμα λείο και σφριγηλό.
Χάρη στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, η επιδερμίδα γίνεται άμεσα πιο πιο λεία και απαλή, καθώς «ανοίγουν» οι πόροι, και έτσι μπορεί να αναπνέει. Σταδιακά, η διαδικασία της απολέπισης βοηθά και στην αναγέννηση των κυττάρων, και, επομένως, στη διατήρηση της σφριγηλότητας, αλλά και της λάμψης!
Η απολέπιση ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων.
Το δέρμα που έχει απολεπιστεί, μπορεί να απορροφήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τα προϊόντα περιποίησης. Αυτό σημαίνει, ότι το δέρμα ενυδατώνεται καλύτερα, απορροφά τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης περισσότερο και ενισχύει τα επιθυμητά αποτελέσματα!
Αυτό, τι μπορεί να σημαίνει για την περιποίηση του δέρματος στο σώμα; Ότι τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε (παράγοντες ενυδάτωσης, συστατικά που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα κλπ.) λειτουργούν στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους!
Η απολέπιση βοηθά στην αύξηση της μικροκυκλοφορίας.

Με τις κινήσεις που κάνουμε κατά την εφαρμογή του απολεπιστικού αυξάνεται η μικροκυκλοφορία στην περιοχή, γεγονός που έχει ευεργετικές ιδιότητες, όπως είναι η αίσθηση ευεξίας, η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας κ.ά..
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η απολέπιση είναι τόσο σημαντικό βήμα στην εβδομαδιαία περιποίηση του δέρματος του σώματός μας.

Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνουμε απολέπιση σώματος

Σύμφωνα με έρευνες, η ιδανικότερη συχνότητα για την απολέπιση – τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος, είναι οι δύο φορές την εβδομάδα. Αντίστοιχα, φαίνεται πως η καλύτερη στιγμή για να κάνουμε απολέπιση είναι το πρωί και όχι το βράδυ, γεγονός που μπορεί να ξαφνιάσει πολλούς που συνήθως κάνουν απολέπιση βραδινές ώρες. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, επειδή το βράδυ τα νεκρά κύτταρα συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του δέρματος, και έτσι το πρωί μπορούν να καθαριστούν με ευκολία.

Πώς κάνουμε σωστά απολέπιση σώματος

Ένας αποτελεσματικός τρόπος απολέπισης είναι να τρίψετε με κυκλικές κινήσεις για περίπου είκοσι με τριάντα δευτερόλεπτα το (νωπό) δέρμα με το κατάλληλο απολεπιστικό και, στη συνέχεια, να ξεβγάλετε το δέρμα με χλιαρό νερό.
Προσοχή: μη χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό, γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα!
Ξεκινήστε με απαλό μασάζ σε όλο το σώμα από το κέντρο (στέρνο και κοιλιά) μέχρι τα άκρα (χέρια και πατούσες) και, φροντίστε να επιμένετε στα σημεία που το δέρμα είναι πιο σκληρό, όπως στους αγκώνες, στα γόνατα και στις φτέρνες.
Μετά τη διαδικασία της απολέπισης -και όσο η επιδερμίδα είναι ακόμα νωπή– μην παραλείψετε να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας με τα σωστά προϊόντα! Μην ξεχνάτε πως μετά την απολέπιση δεν τρίβουμε δυνατά την επιδερμίδα.
Extra συμβουλή: Μπορείτε να κάνετε απολέπιση μετά το μπάνιο σας, που θα έχουν ανοίξει οι πόροι της επιδερμίδας!

Μοιραστείτε την ανάρτηση::