Πώς θα μείνουμε στα ίδια κιλά μεγαλώνοντας

Η φυσική τάση του σώματος είναι να παχαίνουμε όσο περνούν τα χρόνια λένε οι ειδικοί, αφού κάθε δεκαετία που περνά η αντίσταση του οργανισμού μας στις αλλαγές όλο και μειώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να βάλουμε επιπλέον κιλά και να παραμείνουμε περίπου στο βάρος μας καθώς προχωράμε στις επόμενες δεκαετίες της ζωής μας.

Στη µέση ηλικία οι γυναίκες παίρνουν µισό κιλό κατά µέσον όρο τον χρόνο και συνολικά 2,3 κιλά στο διάστηµα που µπαίνουν στην εµµηνόπαυση.

ΣΤΑ 30

Η επιβράδυνση

Στα 30 μας αρχίζουμε να παρατηρούμε τις πρώτες αλλαγές όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο πρόσωπο και τα μαλλιά μας, ίσως και στις δυνάμεις και τις αντοχές μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ξαφνικά γερνάμε, απλώς ο χρόνος αρχίζει να έχει σιγά σιγά κάποια ελαφριά σημάδια πάνω μας.

Όσον αφορά το βάρος που αυξάνεται χωρίς να αλλάζουμε ιδιαίτερα τις συνήθειές μας, όλα έχουν να κάνουν με τον μεταβολισμό μας που γίνεται πιο αργός καθώς βαδίζουμε στη δεκαετία των 30.

Επίσης, πρόκειται για την περίοδο αυτή της ζωής μας κατά την οποία κάνουμε συνήθως παιδιά και έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα; Να αμελούμε συχνά τη σωστή διατροφή μας ή να μην απολαμβάνουμε επαρκή, ποιοτικό ύπνο, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μεταβολισμό μας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::