Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και στο ΚΥ Καμένων Βούρλων ο Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταικούρα, τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Γεωργιάδης επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής της νέας Ογκολογικής Κλινικής και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ανδρέα Κολοκυθά, για την πρόοδο του έργου. Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα με την οποία προχωρά η ανέγερση της κλινικής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον τομέα της υγείας.

Ο Υπουργός δήλωσε: «Είχα τη χαρά να εγκρίνω αυτό το έργο ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Τώρα, ως Υπουργός Υγείας, παρακολουθώ την πρόοδο από την πρώτη μέρα. Θέλω να καταστήσω σαφές στον κόσμο της Φθιώτιδας ότι αυτό το έργο δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο υποδομής του Ταμείου Ανάκαμψης στο Υπουργείο Υγείας, αλλά το σπουδαιότερο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης συνολικά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί αυτή τη στιγμή έργα αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών του ΕΣΥ σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αύριο ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για τον διαγωνισμό ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Σκοπός μας είναι, μόλις παραδοθεί το κτίριο, να είναι έτοιμοι και ο εξοπλισμός και το προσωπικό ώστε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία. Η Λαμία θα φιλοξενεί την καλύτερη Ογκολογική Κλινική της Κεντρικής Ελλάδας, η οποία θα εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή από τη Λαμία για την ογκολογική φροντίδα. Έτσι, το νοσοκομείο της Λαμίας μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό κέντρο υγειονομικών υπηρεσιών για μια μεγάλη περιοχή της χώρας. Αυτό δεν είναι απλή αναβάθμιση· με αυτό το έργο, το νοσοκομείο της Λαμίας ανεβαίνει σε μια νέα κατηγορία».

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ανδρέα Κολοκυθά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κοτρωνιά, όπου συζητήθηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λαμία, ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και με τον Δήμαρχο Λαμίας Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::