Στρώνετε το κρεβάτι σας μόλις ξυπνήσετε κάθε πρωί; Γιατρός εξηγεί γιατί είναι λάθος

Είτε επιθυμείτε να ξεκινάτε τη μέρα σας με μια αίσθηση παραγωγικότητας είτε θέλετε να κάνετε το κρεβάτι σας πιο ευπαρουσίαστο όταν επιστρέφετε κουρασμένοι από τη δουλειά, το στρώσιμο του κρεβατιού συχνά γίνεται μια καθημερινή ρουτίνα.

Ωστόσο, ένας γιατρός προειδοποιεί ότι αυτή η φαινομενικά αθώα συνήθεια μπορεί να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Αν δεν θέλετε να μοιράζεστε τα σεντόνια σας με ανεπιθύμητους “επισκέπτες,” ο Δρ. Kunal Sood επισημαίνει ότι ίσως είναι καιρός να επανεξετάσετε αυτήν τη συνήθεια.

Σε ανάρτησή του στο TikTok, ο Δρ. Sood εξηγεί: «Το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να έχετε στο κρεβάτι σας ακάρεα σκόνης, βακτήρια και μύκητες.» Τα ακάρεα της σκόνης, που τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε υγρούς χώρους ύπνου, γεγονός που τα καθιστά συχνό επισκέπτη στα υπνοδωμάτια.

Ο Δρ. Sood εξήγησε ότι τα ακάρεα της σκόνης ευδοκιμούν σε σκοτεινούς υγρούς χώρους. «Όταν κοιμόμαστε, οι περισσότεροι από εμάς ιδρώνουμε. Όταν στρώνετε το κρεβάτι σας αμέσως μόλις σηκώνεστε το πρωί, κλειδώνετε αυτή την υγρασία μέσα στα σεντόνια».

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε ακάρεα στο κρεβάτι σας

Αν και δεν μπορείτε να δείτε τα πλάσματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε μικροσκόπιο, η παρουσία τους μπορεί να γίνει γνωστή εάν υποφέρετε από τα ακόλουθα συμπτώματα.

Η Rebecca Swain του Winstons Beds αποκάλυψε τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια ακάρεων σκόνης που πιθανώς αγνοείτε, όπως:

  • Ξηρός βήχας
  • Φαγούρα στο δέρμα
  • Φτάρνισμα
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Κόκκινα μάτια και κνησμός
  • Διαταραγμένος ύπνος

Ο Δρ. Sood πρόσθεσε ότι τα μικροσκοπικά παράσιτα θα μπορούσαν επίσης να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και το άσθμα σας.

Τι να κάνετε

Ευτυχώς, το πλύσιμο όλων των κλινοσκεπασμάτων στους 60 βαθμούς και το ξεσκόνισμα ολόκληρης της κρεβατοκάμαρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων να γεννηθούν ακάρεα σκόνης, σύμφωνα με την Swain.

Αν θέλετε να συνεχίσετε να στρώνετε το κρεβάτι σας, ο Δρ. Sood συνέστησε να περιμένετε μία ώρα και να ανοίξετε τα παράθυρά σας αφού ξυπνήσετε. «Αυτό θα επιτρέψει στην υγρασία να στεγνώσει, επιτρέποντάς σας να στρώσετε το κρεβάτι σας και μειώνοντας τον κίνδυνο ακάρεων σκόνης», κατέληξε.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::