Τέσσερα tips να πέσει η χοληστερόλη άμεσα με φυσικό τρόπο

Οι επιστήμονες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας προτείνουν πριν καταφύγουμε σε πλήρη φαρμακευτική αγωγή να υιοθετήσουμε τέσσερις απλές συνήθειες που θα ρίξουν την υψηλή χοληστερόλη με φυσικό τρόπο.

Λιγότερα κακά λιπαρά

Τα λιπαρά τρόφιμα, και ειδικότερα όσα περιέχουν κορεσμένα λίπη, μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές της χοληστερόλης. Σε αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνονται τα λιπαρά κρέατα, τα λουκάνικα, τρόφιμα που περιέχουν λάδι καρύδας ή φοινικέλαιο, κρέμα γάλακτος και σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ και το βούτυρο. Αντίθετα, τα τρόφιμα που περιέχουν πολυακόρεστα και ακόρεστα λίπη, μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα (π.χ. καρποί, ελαιόλαδο).

Για τη μείωση της χοληστερόλης, μπορείτε, επίσης, να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί και ο σολομός, καστανό ρύζι, ψωμί ολικής άλεσης και ζυμαρικά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και σπόρους καθώς και φρούτα και λαχανικά.

Περισσότερη άσκηση 

Οποιουδήποτε είδους κίνηση προστατεύει την καρδιά, ακόμα και οι πιο απλές, όπως το περπάτημα. Συνολικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ιδανική εβδομαδιαία ποσότητα της άσκησης ανέρχεται στα 150 λεπτά την εβδομάδα. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το περπάτημα, αυξάνοντας σταδιακά τον ρυθμό και την ταχύτητα. Αντίστοιχα, μπορείτε να δοκιμάσετε το κολύμπι ή την ποδηλασία.

Δοκιμάστε μερικές διαφορετικές ασκήσεις για να βρείτε αυτή σας ταιριάζει, έτσι ώστε να διατηρήσετε μια καλή συχνότητα χωρίς ιδιαίτερο ψυχικό κόπο.

Καθόλου κάπνισμα και αλκοόλ

Μέσα στις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος περιλαμβάνεται και η αύξηση των τιμών της χοληστερόλης, οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα όπως καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνο. Εάν επιθυμείτε να το κόψετε, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιον ειδικό ή στα Ιατρεία Διακοπής του Καπνίσματος όπου παρέχεται ιατρική παρακολούθηση.

Όσον αφορά την  κατανάλωση αλκοόλ, προσπαθήστε να το μειώσετε στο ελάχιστο, υιοθετώντας αρκετές ημέρες χωρίς αλκοόλ κάθε εβδομάδα. Εάν πάλι θεωρείτε ότι το χρειάζεστε, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να το μειώσετε αποτελεσματικά.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::