Τέσσερις τρόποι να απαλλαγείτε οριστικά από την κατακράτηση υγρών

Πρήξιμο στο πρόσωπο, την κοιλιά, τα χέρια και τους αστραγάλους είναι λίγα μόνο από τα τυπικά συμπτώματα της κατακράτησης υγρών στο σώμα.

Μεγαλύτερες πιθανότητες κατακράτησης παρουσιάζουν συνήθως οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι. Αρκετά συνηθισμένο είναι το πρήξιμο που παρατηρείται στα πόδια ή στο πρόσωπο.

Οι πιο κοινές αιτίες κατακράτησης υγρών είναι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, η εγκυμοσύνη, οι ορμονικές αλλαγές, καθώς και ορισμένα φάρμακα όπως η λήψη διουρητικών για τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Υπάρχουν, όμως, και παθολογικές καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η νεφρική νόσος και η κακή κυκλοφορία του αίματος.

Το σώμα διαθέτει ένα πολύπλοκο σύστημα για τον έλεγχο των επιπέδων των υγρών και οι νεφροί θεωρούνται το κύριο όργανο που ρυθμίζει τα υγρά, λειτουργούν ως φίλτρα του οργανισμού και ελέγχουν την κατακράτηση των υγρών σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Ο δρ Samuel Mathis επίκουρος καθηγητής παθολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τέξας, δίνει τέσσερις πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατακράτησης των υγρών.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::