Τί να μην κάνεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για να αποφύγεις το λιπαρό δέρμα

Η λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης είναι απαραίτητη, φυσικά ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του δερματολόγου.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση της ακμής. Οι κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος και η κακή φροντίδα του δέρματος -να κοιμάσαι χωρίς να αφαιρείς το μακιγιάζ- είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιείς προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα για επιδερμίδες με τάση ακμής και χωρίς να το γνωρίζεις να εντείνεις το πρόβλημα.

Τι είναι τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης;

Για παράδειγμα, πρέπει να χρησιμοποιείς μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά. Για αρχή ο φαγέσωρας είναι το κλειστό-άσπρο σπυράκι, ή το ανοικτό-μαύρο στίγμα. Τα μη φαγεσωρογόνα καλλυντικά είναι προϊόντα τα οποία είναι ειδικά για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής. Γιατί; Γιατί τα συστατικά που διαθέτουν δεν φράσσουν τους πόρους. Παρόλα αυτά, δεν καταπολεμούν ούτε θεραπεύουν την ακμή. Επιπλέον, η ελαφριά απολέπιση ειδικών προϊόντων και η εντατική ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή.

Προσοχή! Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς δε πρέπει να διαθέτουν έλαια, γιατί τα έλαια δημιουργούν περίσσειο σμήγμα. Η ενυδατική κρέμα χωρίς έλαια απορροφάται γρήγορα, ενυδατώνει σε βάθος και καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καθαρισμού. Επίλεξε καθαριστικά χωρίς έλαια, που περιέχουν σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ τα οποία συμβάλουν στη ρύθμιση της ακμής.

Τέλος, υπάρχουν και μη φαγεσωρογόνα αντηλιακά που απορροφούνται εύκολα και δεν αφήνουν την επιδερμίδα λιπαρή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν να ρίχνεις μία ματιά και να βλέπεις τα συστατικά που περιέχει.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::