Τί παθαίνουν οι μύες του σώματος όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα

Όσοι κοιμούνται μπρούμυτα απολαμβάνουν πραγματικά την επαφή με το στρώμα του κρεβατιού και νιώθουν ανακούφιση από τους πόνους της πλάτης. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να κοιμηθούμε από το να κοιμόμαστε μπρούμυτα επάνω στο στομάχι μας.

Σε σύγκριση με άλλες θέσεις ύπνου. Οι μύες σας καταπονούνται πολύ ενώ δεν είναι ασυνήθιστο για κάποιον που κοιμάται με αυτόν τον τρόπο να ξυπνά νιώθοντας ένταση και μυρμήγκιασμα.

Καταρχάς, ο ύπνος πάνω στο στομάχι είναι γνωστό ότι προκαλεί πόνο στη μέση. Σύμφωνα με τον χειροπράκτη Andrew Bang, αυτή είναι μια περιοχή που υφίσταται άγχος και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σκύβετε για να μαζέψετε διάφορα πράγματα, γυμνάζεστε ή σηκώνετε βαριά αντικείμενα. Ο ύπνος είναι μια από τις κρίσιμες στιγμές που μπορείτε να προσφέρετε χαλάρωση στη μέση σας.

«Ο ύπνος στο στομάχι δεν δίνει σε αυτούς τους μύες την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν», είπε ο Bang. Επιπλέον, ολόκληρη η σπονδυλική σας στήλη βρίσκεται εκτός ευθυγράμμισης όταν το βάρος του σώματός σας την τραβάει προς τα κάτω. Έτσι όταν η σπονδυλική στήλη καμπυλώνει αφύσικα κατά τη διάρκεια των 7-9 ωρών ύπνου σας, μπορεί να ασκήσει πίεση σε διαφορετικούς μύες του σώματός σας.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν κοιμάστε μπρούμυτα

Ο ύπνος μπρούμυτα, αν και άνετος για κάποιους, μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους στον αυχένα και την πλάτη. Ας δούμε γιατί:

  • Αυχενικό σύνδρομο: Για να αναπνέετε ελεύθερα ενώ κοιμάστε μπρούμυτα, συνηθίζετε να στριφογυρίζετε το κεφάλι σας στο πλάι. Αυτή η στάση, σαν να βλέπετε τηλεόραση από πολύ μακριά, επιβαρύνει τους μύες του αυχένα σας.
  • Πόνος στους ώμους: Όταν κοιμάστε μπρούμυτα με τα χέρια σας κάτω από το μαξιλάρι ή τεντωμένα πάνω από το κεφάλι, ασκείτε πίεση στους μυς των ώμων και στους περιστροφικούς τένοντες.
  • Έχετε ποτέ ξυπνήσει με μουδιάσματα ή μυρμηγκιάσματα στα χέρια; Αιτία μπορεί να είναι η περιορισμένη ροή αίματος λόγω της στάσης ύπνου.
  • Πόνος στη μέση και στα πόδια: Η στάση του εμβρύου (μπρούμυτα με το ένα πόδι λυγισμένο) είναι επίσης επιβλαβής. Επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη και τους μυς των ποδιών σας όλη τη νύχτα.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιον από αυτούς τους μυϊκούς πόνους, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν τρόποι να αλλάξετε στάση ύπνου και να απαλλαγείτε από τον πόνο.

Πώς να αλλάξετε στάση ύπνου και να απαλλαγείτε από τους πόνους

Η αλλαγή της στάσης ύπνου είναι απαραίτητη για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και να περιορίσετε τους πόνους. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολη στην πράξη. Συχνά, αναποδογυρίζουμε ασυναίσθητα στην αγαπημένη μας θέση ύπνου, ακόμα κι αν γνωρίζουμε την καλύτερη θέση για την υγεία της πλάτης μας.

Εάν συνηθίζετε να κοιμάστε μπρούμυτα, ορισμένοι ειδικοί προτείνουν:

  • να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από την λεκάνη σας,
  • να αφαιρέσετε το μαξιλάρι του κεφαλιού σας και
  • να κάνετε απαλά διατάσεις όταν ξυπνάτε το πρωί,

ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις αυτής της στάσης στους μυς σας, σύμφωνα με το Healthline. Άλλοι ειδικοί, ωστόσο, συνιστούν να αλλάξετε εντελώς τη θέση ύπνου σας, σύμφωνα με το Sleepopolis.

Τα μαξιλάρια μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί σας σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια. Στόχος είναι να δημιουργήσετε πλήρη σωματική επαφή με μαξιλάρια όταν κοιμάστε στο πλάι. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα σας, μερικά μαξιλάρια πίσω σας για να ευθυγραμμιστεί η σπονδυλική σας στήλη και ίσως ακόμα και ένα μαξιλάρι σώματος μπροστά σας για να αισθάνεστε πιο αναπαυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μόλις εξοικειωθείτε με τον ύπνο στο πλάι, μπορείτε να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε και ανάσκελα. Χρειάζεται χρόνος, συνέπεια και δοκιμές, αλλά με επιμονή θα τα καταφέρετε! Και δεν είναι μόνο οι μύες σας που θα σας ευγνωμονούν. Οι πόνοι στους μυς οδηγούν σε εκνευρισμό και κούραση. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με λίγη υπομονή και προσπάθεια.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::