Τα αμύγδαλα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας για έναν καλό ύπνο

Δεν είναι μόνο πεντανόστιμα, ούτε απλά μας δίνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Οι ειδικοί λένε πως τα αμύγδαλα συμβάλλουν σημαντικά στην ποιότητα του ύπνου μας.

Πηγή Μελατονίνης για Ρύθμιση του Καρδιακού Κύκλου

Τα αμύγδαλα περιέχουν φυσικά μελατονίνη, μια ορμόνη που ρυθμίζει τον καρδιακό κύκλο και μας προετοιμάζει για ύπνο. Η μελατονίνη παράγεται από τον εγκέφαλο σε ανταπόκριση στο σκοτάδι και βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για ύπνο. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Journal of Alternative and Complementary Medicine” διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων δύο ώρες πριν από τον ύπνο αύξησε τα επίπεδα μελατονίνης στο σώμα και βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου σε άτομα με ήπια αϋπνία.

Μαγνήσιο για Χαλάρωση και Μείωση του Άγχους

Το μαγνήσιο είναι ένα άλλο σημαντικό μέταλλο που βρίσκεται στα αμύγδαλα και παίζει σημαντικό ρόλο στη χαλάρωση των μυών και τη μείωση του άγχους. Το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που διαταράσσουν τον ύπνο, και το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή του. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Magnesium Research” διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου σε άτομα με ήπια αϋπνία.

Υγιή Λιπαρά για Βελτιωμένη Διάθεση και Ύπνο

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υγιεινά λίπη, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Αυτά τα λίπη συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, τα οποία μπορούν επίσης να διαταράξουν τον ύπνο. Επιπλέον, τα υγιεινά λίπη στα αμύγδαλα βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού, η οποία μπορεί να αποτρέψει την κατανάλωση τροφής πριν από τον ύπνο, η οποία μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.

Ενσωματώνοντας τα αμύγδαλα στη διατροφή σας, μπορείτε να συμβάλλετε στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας με φυσικό τρόπο. Η μελατονίνη, το μαγνήσιο και τα υγιεινά λίπη που περιέχουν τα αμύγδαλα μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, όλα τα οποία συμβάλλουν σε έναν ήρεμο και απολαυστικό ύπνο. Δοκιμάστε να τρώτε μια μικρή χούφτα αμύγδαλα περίπου δύο ώρες πριν από τον ύπνο και δείτε τη διαφορά!

Να θυμάστε ότι συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό σας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας, ειδικά εάν έχετε προβλήματα υγείας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::