Τα θαυματουργά οφέλη του μελιού στην επιδερμίδα

Είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την υγεία μας, αλλά τελευταία έχει καταλάβει μια θέση και στην καλλυντική μας ρουτίνα, αφού προσφέρει θαυματουργά αποτελέσματα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Αλήθεια, ξέρετε τι είναι πραγματικά το μέλι;

Το μέλι είναι μια γλυκιά, πηχτή ουσία που παράγουν οι μέλισσες και που τη χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, την ιατρική και την περιποίηση της επιδερμίδας. Παράγεται από φυτικό υλικό, τη δραστηριότητα ενζύμων και ζωντανά βακτήρια. Σύμφωνα με ειδικούς, τα χημικά συστατικά του μελιού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το φυτό που τρέφονται οι μέλισσες. Στο κομμάτι της ομορφιάς, το μέλι είναι ένα φυσικό συστατικό που προσελκύει την υγρασία στο δέρμα. Επίσης, είναι αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες και έχει φυσική αντιική/αντιμυκητιακή δράση.

Τα οφέλη του μελιού στην επιδερμίδα

Καθαρίζει τους πόρους. Το μέλι είναι φυσικό αντιβακτηριακό, κάτι που το καθιστά ιδανικό για ένα καθαριστικό προσώπου. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τους ρύπους χρησιμοποιώντας μόνο λίγο φρέσκο μέλι και νερό.

Αντιμετωπίζει την ακμή. Επίσης, το μέλι λειτουργεί και ως καθαριστικό για να βοηθήσετε στην πρόληψη κάποιων τύπων ακμής λόγω των αντιμυκητιακών του ιδιοτήτων.

Απολέπιση του δέρματος. Το μέλι δεν λειτουργεί μόνο ως καθαριστικό, αλλά και ως απολεπιστικό ακόμα κι αν η υφή του είναι εξαιρετικά λεία.

Ενυδατώνει το δέρμα. Το μέλι παγιδεύει την υγρασία στο δέρμα. Η εφαρμογή του στο πρόσωπο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο, λαμπερό, φρέσκο και ελαστικό.

Βοηθά σε δερματολογικές παθήσεις. Τέλος μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για τη θεραπεία δερματολογικών παθήσεων όπως η ατοπική δερματίτιδα και το έκζεμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μέλι

Για να απολαύσετε πλήρως τα οφέλη του μελιού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σέρουμ ή μια ενυδατική κρέμα που περιέχει μέλι. Όταν ωστόσο χρησιμοποιείτε φρέσκο μέλι, καλό είναι να το εφαρμόζετε μετά τον καθαρισμό, στη συνέχεια να το ξεβγάζετε και έπειτα να βάζετε την ενυδατική σας. Διαφορετικά, οι σπιτικές μάσκες μελιού μία-δυο φορές την εβδομάδα θα κάνουν την επιδερμίδα βελούδινη και λεία.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::