Τα μανιτάρια διώχνουν την κατάθλιψη

Είναι πεντανόστιμα και υπάρχουν άπειρες συνταγές, όπως και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος. Γνωρίζατε, όμως, πως τα μανιτάρια όπως λένε οι ειδικοί, διώχνουν την κατάθλιψη;

Μία μεγάλης κλίμακας ανάλυση ανθρώπων που καταναλώνουν μανιτάρια δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders και δείχνει πως αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Η συσχέτιση τους όμως είναι ακόμα μυστήριο και προς το παρόν οι συντάκτες λένε ότι τα δεδομένα θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή.

Η παρούσα έρευνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες παρατήρησης σχετικά με την κατανάλωση μανιταριών και την κατάθλιψη ενώ περιλαμβάνει δεδομένα διατροφής και ψυχικής υγείας περισσότερων από 24.000 ενηλίκων από τις ΗΠΑ από το 2005 έως το 2016.

Στα ευρήματα δεν δόθηκε έμφαση στα διαφορετικά είδη μανιταριών αλλά συμβάδισαν με κάποιες μικρές κλινικές δοκιμές για το μανιτάρι Hericium erinaceus που έχει βρεθεί πως η κατανάλωσή του σχετίζεται με τη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους.

Στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής των ΗΠΑ οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο πόσα μανιτάρια κατανάλωσαν τις δύο προηγούμενες ημέρες. Η κατάθλιψη αξιολογήθηκε βάσει των απαντήσεων που έδωσαν οι εθελοντές σε ένα τυποποιημένο ερωτηματολόγιο υγείας.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::