Τα οφέλη της στέβια και πώς μπορεί να μας βοηθήσει στο αδυνάτισμα

Η… εξωτική στέβια που σχετικά πρόσφατα “εισέβαλε” στη ζωή μας, είναι είδος φυτού με προέλευση τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Στα φύλλα του φυτού υπάρχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Το 2008, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration – FDA) αναγνώρισε τη στέβια ως Generally Recognized As Safe – GRAS, ενώ το 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση των γλυκοζιτών στεβιόλης ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ροφήματα.

Η φυσική γλυκιά γεύση του γλυκαντικού, τo καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά με ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης, χωρίς ενοχές και χωρίς θερμίδες!

Το υγρό γλυκαντικό από τη στέβια, το οποίο, χάρη στην μοναδική του σύνθεση, ενισχυμένο με φυσικά συστατικά από το φυτό στέβια, είναι το ιδανικό γλυκαντικό, εναλλακτικό της ζάχαρης για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Η στέβια κυκλοφορεί σε υγρή μορφή αλλά και σε σκόνη -πούδρα ή κρυσταλλική, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη όχι μόνο στον καφέ και στα ροφήματά μας, αλλά και στο μαγείρεμα (ψωμί, τάρτες, ασιατική κουζίνα) και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα (κέικ, μπισκότα, τούρτες κλπ).

Το υγρό της στέβιας, έχει 25 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική ικανότητα συγκριτικά με την ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με φειδώ και σύνεση για να έχουμε την γεύση εκείνη που θέλουμε. Επιπλέον, μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα την στέβια όταν είναι σε υγρή μορφή, από την σκόνη.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του υγρού γλυκαντικού με στέβια, είναι ότι δεν αλλοιώνει τη γεύση και μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε όλες τις συνταγές, όπως τα ροφήματα, τα γλυκά και τα επιδόρπια, γιατί είναι και θερμοανθεκτικό.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του υγρού γλυκαντικού, είναι η καλύτερη διαλυτότητα σε σχέση με τη σκόνη και αυτό το στοιχείο είναι φυσικά ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για τα ροφήματά μας, αλλά και για τις συνταγές που θέλουμε να ετοιμάσουμε, όσο απαιτητικές και εάν είναι.

Τα γλυκαντικά που προέρχονται από στέβια, αποδίδουν ελάχιστες θερμίδες και μπορούν να αποτελέσουν επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους.

Πρόσφατες έρευνες έχουν αξιολογήσει την επίδραση της στέβιας στην παχυσαρκία, στο διαβήτη και την υπέρταση. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση του γλυκαντικού στέβια (σε δόσεις που ισούνται ή υπερβαίνουν την Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη) δεν επηρεάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και είναι καλά ανεκτό από άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Το υγρό γλυκαντικό με στέβια μας περιμένει, στο ράφι του φαρμακείου αλλά και του Σούπερ Μάρκετ, και μας κλείνει το μάτι για ακόμη πιο γλυκές στιγμές χωρίς τύψεις…

Μοιραστείτε την ανάρτηση::