Τα υπερβολικά six pack κάνουν κακό στην καρδιά

Δικαιωμένοι θα πρέπει να αισθάνονται όσοι έχουν λίγοι κοιλίτσα, αφού νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι παραφουσκωμένοι κοιλιακοί κάνουν κακό στην καρδιά.

Τα ευρήματα ομάδας ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο ανέδειξαν μια βασική διαφορά ανάμεσα στο μεγάλο μέγεθος και την πυκνότητα των μυών της κοιλιάς, με το πρώτο να αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και το δεύτερο να τον μειώνει στο ένα τέταρτο.

«Και το δεύτερο σημαντικό εύρημα που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι δεν εντοπίσαμε αντίστοιχη σύνδεση στις γυναίκες. Ήταν μόνο στους άνδρες» σχολίασε η επικεφαλής της μελέτης Britta Larsen, PhD, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Herbert Wertheim School of Public Health and Human Longevity Science του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε δεδομένα από αξονικές τομογραφίες συμμετεχόντων στην Πολυεθνική Μελέτη Αθηροσκλήρωσης των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (National Institutes of Health Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis – MESA). Οι συμμετέχοντες, κοντά στα 65 κατά την έναρξη της μελέτης το 2000, παρακολουθήθηκαν για 20 χρόνια, ενώ τα ιατρικά τους αρχεία για 12 χρόνια.
Μοιραστείτε την ανάρτηση::