Τα 3 μπαχαρικά που για λόγους υγείας πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα

Τα μπαχαρικά είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουμε ένα νόστιμο φαγητό. Ωστόσο, εκτός από την ωραία γεύσης τους προσφέρουν και πολλά οφέλη στην υγεία μας. Συνολικά περισσότερα από 300 διαφορετικά μπαχαρικά χρησιμοποιούνται στις κουζίνες παγκοσμίως.

Παρόλα αυτά, τρία είναι εκείνα που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε όπου και όσο μπορείτε στην μαγειρική σας, σύμφωνα με τη συνεργάτιδα του Studyfinds.org, διαιτολόγο Shyla Cadogan.

Κανέλα

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό. Ένας εύκολος τρόπος, για να την ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, είναι να την βάζετε σε smoothies, πάνω από ψιλοκομμένα μήλα, πάνω από τηγανίτες (ή και μέσα στο κουρκούτι), σε πλιγούρι βρώμης για πρωινό και ακόμη και σιγοβράζοντας ένα ολόκληρο ξυλάκι σε πιάτα κοκκινιστού βοείου κρέατος.

Κουρκουμάς

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το κάρυ είναι κιτρινωπό; Η απάντηση είναι ότι τέτοιο χρώμα έχεις ο κουρκουμάς. Περιέχει πολλές διαφορετικές ενώσεις, με πιο αξιοσημείωτη την κουρκουμίνη. Μπορείτε να καταναλώσετε τον κουρκουμά ως μπαχαρικό ή να τον πάρετε ως συμπλήρωμα.

Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως σε πιάτα ινδικής κουζίνας. Ωστόσο, οι ταπεινές απαρχές του μπορούν να εντοπιστούν στην ινδική ιατρική πριν από χιλιάδες χρόνια. Σε αυτήν την κουλτούρα, πιστεύεται ότι ενισχύει την ενέργεια του σώματος, ανακουφίζει τα αέρια, βοηθά στην πέψη, ρυθμίζει την έμμηνο ρύση, βελτιώνει την αρθρίτιδα και πολλά άλλα.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου και να ανακουφίσει την αρθρίτιδα.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι λαχανικό και όχι μπαχάρι, αλλά λόγω του τρόπου που το χρησιμοποιούμε στην μαγειρική συγκαταλέγεται στα μπαχαρικά. Ανήκει στην οικογένεια των φυτών Allium και σχετίζεται στενά με τα κρεμμύδια και τα πράσα. Αναπτύσσεται σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο και είναι βασικό σχεδόν σε κάθε κουζίνα, λόγω της ιδιαίτερης μυρωδιάς και του βάθους της γεύσης που προσθέτει στα πιάτα.

Το σκόρδο χρησιμοποιείται επίσης για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Κινέζοι και οι Ινδοί είναι γνωστό ότι το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στην αρχαιότητα.

Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και, ως εκ τούτου, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την ικανότητα του σώματος να προστατεύεται από την οξειδωτική βλάβη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::