Τα 4 στοιχεία προσωπικότητας που βοηθούν τους άντρες να κάνουν περισσότερο σεξ

Ανατροπή σε όσα πίστευαν μέχρι τώρα οι περισσότεροι άντρες σχετικά με το τί ελκύει τις γυναίκες, από νέα έρευνα. Οι ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο για να αποκτήσουν τους πολυπόθητους κοιλιακούς φαίνεται πως δεν γοητεύει τις γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με την έρευνα θέλουν από τους άντρες να αποκτήσουν ή να αναπτύξουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας για να γίνουν περισσότερο γοητευτικοί στα μάτια τους.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα από την Αυστραλία υποστηρίζει ότι τέσσερις συγκεκριμένες ποιότητες συνδέονται άρρηκτα με τη σεξουαλική συχνότητα και την αναπαραγωγική επιτυχία των αρσενικών. Η εξωστρέφεια, η ευχάριστη διάθεση, η συναισθηματική σταθερότητα και η ευσυνειδησία. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν δρουν το ίδιο αποτελεσματικά και στις γυναίκες.

Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ ανέλυσαν 2.997 ετεροφυλόφιλους άντρες και 1.480 ετεροφυλόφιλες γυναίκες ως μέρος της Αυστραλιανής Έρευνας στο Σεξ του 2016. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι αν είσαι εξωστρεφής, ευχάριστος, συναισθηματικά σταθερός και υψηλά ευσυνείδητος, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις και μεγαλύτερη συχνότητα ερωτικών συνευρέσεων. Επιπλέον, η υψηλότερη εξωστρέφεια συνδεόταν με περισσότερους απογόνους. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Διαφορές στο Άτομο και την Προσωπικότητα διέφεραν αισθητά στις γυναίκες.

Εκείνες είχαν σεξουαλικές επιτυχίες όταν ήταν πιο εξωστρεφείς ενώ έκαναν περισσότερα παιδιά εάν ήταν πιο ευχάριστες προσωπικότητες. Τα ευρήματα δείχνουν ότι συγκεκριμένοι συνδυασμοί σε στοιχεία προσωπικότητας δίνουν στους άντρες το πλεονέκτημα όταν αναζητούν σύντροφο. ‘Στην ιστορία, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έχουν βοηθήσει τους άντρες και τις γυναίκες να πετύχουν αυξημένη επιτυχία στην εργασία, στην άθληση, στην απόκτηση αγαθών και εντέλει, στην επιβίωσή τους’, τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Στίβεν Γουάιτ.

‘Παρόλα αυτά, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα στοιχεία προσωπικότητας στην επιτυχία της σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ποικιλία στα ανδρικά χαρακτηριστικά και τους ιδιαίτερους συνδυασμούς τους μάλλον τους δίνουν ένα πλεονέκτημα στο θέμα σεξ και αναπαραγωγή αλλά χωρίς να ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες’.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::