Τι φέρνουμε στο σπίτι μας με τα παπούτσια;

Καθαρίζετε τα παπούτσια σας στο χαλάκι της εξώπορτας όταν είναι λασπωμένα, σωστά; Αλλά όταν επιστρέφετε στο σπίτι, βγάζετε τα παπούτσια σας στην είσοδο;

Για πολλούς ανθρώπους, αυτό δεν είναι συνήθεια. Συνήθως, το τι κουβαλούν τα παπούτσια τους είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται όταν μπαίνουν στο σπίτι.

Περιβαλλοντικοί χημικοί που εξετάζουν το εσωτερικό περιβάλλον και τους ρύπους στους οποίους εκτίθονται οι άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους, μέσω του προγράμματος DustSafe, συνιστούν να βγάζουμε τα παπούτσια, πριν μπούμε μέσα στο σπίτι, στην εξώπορτα. Διαβάστε γιατί.

Ποιοι ρύποι υπάρχουν στο σπίτι και πώς έφτασαν εκεί;

Οι άνθρωποι περνούν έως και το 90% του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους, επομένως το ερώτημα αν πρέπει ή όχι να φορούν παπούτσια στο σπίτι είναι σημαντικό.

Το θέμα επικεντρώνεται συνήθως στο εξωτερικό περιβάλλον για τους κινδύνους του εδάφους, της ποιότητας του αέρα και του περιβάλλοντος για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το ζήτημα της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Το υλικό που συσσωρεύεται μέσα στο σπίτι σας δεν περιλαμβάνει μόνο τη σκόνη και τη βρωμιά από ανθρώπους και κατοικίδια που ρίχνουν τρίχες και δέρμα.

Περίπου το ένα τρίτο προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον που μεταφέρεται από τους πάτους των παπουτσιών. Μερικοί από τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στα παπούτσια και τα πατώματα είναι παθογόνα, ανθεκτικά στα φάρμακα, όπως νοσοκομειακά βακτήρια, που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Προσθέστε τις τοξίνες που προκαλούν καρκίνο τα υπολείμματα ασφάλτου και τις χημικές ουσίες από το γκαζόν που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές και ίσως αναθεωρήστε για τη βρομιά που σέρνετε μαζί με τα παπούτσια σας.

Τι βρίσκεται κάτω από τα παπούτσια μας

Οι ερευνητές μελέτησαν και αξιολόγησαν την έκθεση σε μια σειρά επιβλαβών ουσιών που βρίσκονται μέσα στα σπίτια, όπως:

Μοιραστείτε την ανάρτηση::