Το αλκοόλ βλάπτει και τα μάτια μας

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτός από το ήπαρ, το αλκοόλ μπορεί να βλάψει και τα μάτια και την όρασή μας. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμες και παροδικές ή μακροπρόθεσμες και επίμονες, και μερικές φορές μη αναστρέψιμες.

«Δεν χρειάζεται να μεθά κανείς συστηματικά για να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα στα μάτια του. Ακόμα και η μικρή απόκλιση από τη μέτρια κατανάλωση, που είναι έως 1 ποτό ημερησίως για τις γυναίκες και έως 2 για τους άνδρες, μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα», αναφέρει ο δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, χειρουργός-οφθαλμίατρος και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Αυτό σημαίνει πως οι άνδρες που πίνουν 3 ή περισσότερα στάνταρ ποτά την ημέρα και οι γυναίκες που πίνουν 2 ή περισσότερα έχουν αυξημένες πιθανότητες μακροπρόθεσμων προβλημάτων».

Αναλυτικότερα, βραχυπρόθεσμα το αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει τα μάτια να ξεχωρίζουν τη φωτεινότητα μεταξύ δύο αντικειμένων (κοντράστ), δυσκολεύοντας τη σωστή εκτίμηση της απόστασης από τα αντικείμενα.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::