Χοληστερόλη: Το διαδεδομένο πρωινό που δεν υποψιάζεστε ότι μπορεί να την εκτοξεύσει στα ύψη

Η κατανάλωση φαγητών όπως ένα λιπαρό μπέργκερ ή τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα είναι προφανώς επιβλαβής για τη χοληστερόλη σας, ωστόσο, υπάρχει ένα δημοφιλές πρωινό που πιθανότατα δεν υποψιάζεστε ότι μπορεί να δημιουργήσει επίσης προβλήματα στις αρτηρίες σας.

Ένας φαρμακοποιός προειδοποίησε ότι ένα συγκεκριμένο είδος πρωινού τροφίμου θα πρέπει να αποφεύγεται, ιδιαίτερα από όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χοληστερίνη τους. Ευτυχώς, πρότεινε μια υγιεινή εναλλακτική που ευνοεί την καρδιακή υγεία.

Ο Abbas Kanani, φαρμακοποιός από την Chemist Click, ανέφερε στην ιστοσελίδα Express.co.uk: «Τα αρτοσκευάσματα είναι τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγονται από όσους έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Συχνά είναι γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά, όπως το βούτυρο και τα έλαια, περιέχουν επιπλέον ζάχαρη και συνήθως προσφέρουν χαμηλή θρεπτική αξία».

Τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται σε πολλά πρωινά αρτοσκευάσματα με βούτυρο αυξάνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, γνωστής και ως LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας).

Η υπερβολική χοληστερόλη στο αίμα σας μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αυτής της λιπαρής ουσίας στις αρτηρίες σας, με αποτέλεσμα να αποφράσσονται. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

Το χειρότερο είναι ότι πολλοί άνθρωποι με υψηλή χοληστερόλη δεν γνωρίζουν καν ότι τα επίπεδά τους είναι πολύ υψηλά μέχρι να εμφανίσουν αυτά τα προβλήματα. Καθώς οι υγιεινές διατροφικές επιλογές μπορούν να αντισταθμίσουν αυτόν τον κίνδυνο, ο φαρμακοποιός συνέστησε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρωινό.

Ο Kanani συμβούλεψε να προτιμήσετε ένα απλό λευκό γιαούρτι συνοδεύοντάς το με μερικές υγιεινές επιλογές για την καρδιά. Είπε ακόμη ότι: «Τα μούρα, όπως το βατόμουρο και η φράουλα είναι ιδιαίτερα καλά γιατί βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα».

«Εάν έχετε αδυναμία στα γλυκά, θα μπορούσατε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μελιού που μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό και να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης.

«Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικούς ανάλατους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και καρύδια. Είναι μια καλή πηγή ακόρεστων λιπαρών και είναι επίσης χαμηλότερα σε κορεσμένα λιπαρά».

Μοιραστείτε την ανάρτηση::