Ένας 92χρονος έγινε ο γηραιότερος άνδρας που διέσχισε το Γκραντ Κάνυον – Οι συμβουλές του για άσκηση και διατροφή

Ο 92χρονος Alfredo Aliaga Burdio κατέχει πλέον το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερης ηλικίας άνδρας που διέσχισε με τα πόδια το Γκραντ Κάνυον από τη μία άκρη στην άλλη.

Ο Burdio και η κόρη του, Anabel Aliaga-Buchenau, δήλωσαν πως το επίτευγμά του κατέστη εφικτό εν μέρει επειδή, όταν βρισκόταν στη δεκαετία των 70 του, αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του ώστε να γίνει πιο υγιής. Ο 92χρονος, μαζί με την κόρη του και δύο ακόμα άτομα, ολοκλήρωσαν την πορεία τους σε δύο ημέρες, μετά από 21 ώρες και 15 λεπτά πεζοπορίας.

«Κανείς δεν είναι πολύ μεγάλος για να καταφέρει κάτι. Δείτε το παράδειγμα μου. Μπορείτε πάντα να βελτιώσετε τις ικανότητές σας», είπε ο Burdio.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τον Οκτώβριο, ο Burdio και η κόρη του θυμήθηκαν πώς άλλοι πεζοπόροι, που είχαν μάθει για το στόχο του και θαύμαζαν την αποφασιστικότητά του, τους σταματούσαν για φωτογραφίες. Αν και αυτό επιβράδυνε την ομάδα, το θεώρησαν ως επιπλέον κίνητρο και υποστήριξη.

«Ήταν τόσο ενθαρρυντικό. Είναι όπως όταν τρέχεις έναν αγώνα και οι άνθρωποι στέκονται στο πλάι για να σε επευφημούν. Τα κάνει όλα καλύτερα», είπε η Anabel.

Ο 92χρονος απέκτησε θαυμαστές ακόμη από μια ομάδα πυροσβεστών από το Tucson της Αριζόνα, οι οποίοι έτυχε να κάνουν πεζοπορία στο Γκραντ Κάνυον εκείνη την εποχή. Για να τιμήσουν τον Burdio, τον έκαναν επίτιμο μέλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Tucson.

Άρχισε να ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής περίπου στα 75 μετά το θάνατο της συζύγου του

Αν και η πιο πρόσφατη εκδρομή του Burdios στο Γκραντ Κάνυον γίνεται πρωτοσέλιδο, δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε το ταξίδι. Τα τελευταία 30 χρόνια, έχει περπατήσει το φαράγγι από άκρη σε άκρη τουλάχιστον επτά φορές. Η Anabel είπε ότι οι γονείς της μοιράζονταν την αγάπη για τα φυσικά τοπία και εξερεύνησαν τον κόσμο μετά τη συνταξιοδότηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ζευγάρι έκανε ποδήλατο σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα από τη Φινλανδία στη Γερμανία, επισκέφτηκε το Έβερεστ στο Νεπάλ επτά φορές και πέρασε ένα χρόνο ταξιδεύοντας στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ. Η γυναίκα του Burdio πέθανε το 2006.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::