Αβοκάντο, τυρί, σοκολάτα: Τι κοινό έχουν και βοηθά στην απώλεια βάρους

Αν και με την πρώτη ματιά φαίνονται εντελώς διαφορετικά, το αβοκάντο, το τυρί και η σοκολάτα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που τους δίνει μια ξεχωριστή θέση σε πολλές διατροφικές στρατηγικές απώλειας βάρους: είναι πλούσια σε καλά λιπαρά.

Τα υγιεινά λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, συμβάλλουν στη δημιουργία κορεσμού, δηλαδή βοηθούν το άτομο να αισθάνεται χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και την ποσότητα των γευμάτων, άρα και την συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Το αβοκάντο είναι γεμάτο μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωσή του σχετίζεται με καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο και μειωμένο λίπος στην κοιλιακή χώρα.

Το τυρί, όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες και επιλέγονται ποιοτικές ποικιλίες (όπως κατσικίσιο, φέτα ή παρμεζάνα), παρέχει πρωτεΐνες και λιπαρά που ενισχύουν τον κορεσμό. Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο, το οποίο έχει φανεί ότι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού λίπους.

Η μαύρη σοκολάτα, ιδιαίτερα αυτή με περιεκτικότητα πάνω από 70% σε κακάο, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και υγιεινά λιπαρά. Μπορεί να μειώσει την επιθυμία για γλυκά και να ικανοποιήσει τη γευστική ανάγκη με μικρή ποσότητα. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πείνας και του στρες, που συχνά συνδέεται με υπερφαγία.

Το κλειδί για την ένταξη αυτών των τροφών σε μια δίαιτα απώλειας βάρους είναι η ποσότητα και η ισορροπία. Όταν καταναλώνονται με μέτρο και στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο γεύση, αλλά και πολύτιμη βοήθεια στον έλεγχο του βάρους.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::