Αγαπηδάκη και Σιάσος υπέγραψαν από κοινού την προγραμματική συμφωνία για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου»

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία για την εκπόνηση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο» για την περίοδο 2024-2028. Η συνεργασία αυτή, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Κ.Π.Α., στοχεύει στη δημιουργία ενός στρατηγικού πλαισίου δράσης που θα καλύπτει την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, καθώς και την ανάπτυξη και εφαρμογή της παρηγορητικής/ανακουφιστικής φροντίδας στην Ελλάδα.

Το ολιστικό αυτό σχέδιο θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, περιλαμβάνοντας την Κοινωνία των Πολιτών και τις Ενώσεις Ασθενών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληρέστερη δυνατή προσέγγιση. Ο καρκίνος, ως μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο, με εκατομμύρια νέες διαγνώσεις ετησίως, απαιτεί την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που θα ενισχύσει την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου.

Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας αναδεικνύει τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Κ.Π.Α. να ενισχύσουν τη Δημόσια Υγεία και να υποστηρίξουν τους πολίτες στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να προωθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», το οποίο παρέχει δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και για καρδιαγγειακές παθήσεις. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη ωφεληθεί, αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης για τη δημόσια υγεία.

Μοιραστείτε την ανάρτηση::